Ми у Facebook
26.06.2015, 16:10

Децентралізація влади: чому й кому потрібні зміни

На Рівненщині триває реформа. Вже прийнято перспективний план об'єднання громад. Однак і досі точаться гострі дискусії на місцях та в районах, не всі розуміють, що таке реформа, для чого і кому потрібно ламати звичний адміністративно-територіальний устрій області.
Незабаром в області замість 365 сільських рад у перспективі залишиться 45 спроможних громад. Можливо, буде інша цифра. Адже процес цей непростий...

Багато людей у селах висловлюються проти, бо й досі думають, що після реформи треба буде їхати у поліклініку чи за довідкою в інший район і навіть область...

Тому “Рівненська газета” започаткувала спеціальну сторінку “Реформа”. Щотижня ми висвітлюватимемо актуальні новини з Офісу реформ та безпосередньо з сіл та районів, фахівці пояснюватимуть читачам особливості децентралізації влади та розповідатимуть про переваги, які отримають більш потужні територіальні громади. Не обійдемо увагою й спекуляції навколо цієї теми, конфліктні ситуації та “перегиби” на місцях.

Свіжий номер "Рівненської газети" можна придбати у кіосках та розповсюджувачів, а також прочитати онлайн на нашому порталі.

Щоб прочитати онлайн версію останнього номера газети РІВНЕНСЬКА ГАЗЕТА, перейдіть за посиланням

Архів PDF "Рівненської газети" - за посиланням

СТАТТІ ДО ТЕМИ:
Перспективний план об’єднання громад на Рівненщині прийнято: що далі?

Керівник апарату Рівненської ОДА: "Ніхто не нав’язуватиме громаді реформу"

Децентралізація: з якими громадами об’єднається Кузнецовськ?

Як адміністративна реформа вплине на Рівненську область (КАРТА)





На правах реклами