Ми у Facebook
27.06.2015, 10:00

Як застосовувати пільги зі сплати земельного податку

Плата за землю, яка справляється у формі земельного податку та орендної плати з 1 січня 2015 року належить до місцевих податків, встановлення яких здійснюється органами місцевого самоврядування.
Отже, сільські, селищні, міські ради в межах своїх повноважень приймають рішення про встановлення місцевих податків та зборів, а земельний податок також сплачується на відповідній території.

Які пільги щодо сплати земельного податку встановлено для фізичних осіб?

Підставами для надання податкових пільг є особливості, що характеризують певну групу платників податків, вид їх діяльності, об'єкт оподаткування або характер та суспільне значення здійснюваних ними витрат.

Про порядок сплати земельного податку фізичною особою

Якщо право на пільгу у платника виникає протягом року, то він звільняється від сплати податку починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому виникло це право. У разі втрати права на пільгу протягом року податок сплачується починаючи з місяця, що настає за місяцем, у якому втрачено це право.

Земельний податок в запитаннях-відповідях

Тож, якщо рішення органів місцевого самоврядування стосовно встановлення пільг зі сплати земельного податку прийнято, таке рішення є обов’язковим для виконання всіма розташованими на відповідній території органами, підприємствами, установами.





На правах реклами