Ми у Facebook
28.06.2015, 16:00

Медик з Рівненщини рятує життя військових у зоні АТО

Мобілізований медик з Сарненщини рятує життя військових у зоні антитерористичної операції.
«Скаржитися на неприємну річ – подвоїти зло; сміятися з неї – знищити його». Ці слова давньокитайського філософа Конфуція якнайповніше характеризують фельдшера Тутовицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини Олега ТКАЧА, який уже рік служить у зоні АТО.

План мобілізації на Рівненщині виконали на 74%

Звісно, там не до сміху, проте природний оптимізм і прищеплене батьками ставлення до інших допомагають не лише стійко переносити труднощі, а й заряджати надією поранених. Адже свого часу навчався в Рівненському медичному коледжі за спеціальністю лікувальна справа, здобув професію фельдшера, а з 2007 року працював в амбулаторії с. Тутовичі на посаді медбрата зі стоматології.

Рівнянин Олександр Зайчук - про подорож на "лінію фронту"

У серпні минулого року Олега Ткача мобілізували, підготовку проходив на військовому полігоні на Львівщині. Служив у Дебальцевому, Слов’янську, Врубівці. Нелегка місія випала землякові: надавати невідкладну медичну допомогу, перевозити поранених тощо. Нині медик-солдат виконує службове бойове завдання на Луганщині: у Троїцькому, Попасній, Комишувасі – скрізь, де кваліфікована медична допомога рятує життя та мінімізує наслідки поранень.

…Перебираючи упаковки кровоспинних ліків, переданих волонтерами, згадує довоєнний час, коли лікував односельців від «мирних» хвороб, а не вогнепальних та осколкових поранень, колег, дружину Світлану, синочка Влада, батьків і братів. І розуміє, що його місце на передовій, де без кваліфікованої допомоги тутовицького медика просто не обійтися. Бо боротися зі злом закладено в його характері, а хвороби та війни – зло. І його треба знищувати.

Як закликав Конфуцій і як майже рік чинить Олег Ткач – мужній, відповідальний оптиміст.

Джерело: http://sarny.in.ua





На правах реклами