Ми у Facebook
07.07.2015, 08:15

Розбійників із Рівненського району відправили за ґрати

Розбоями та вимаганнями займалася група зловмисників на території Рівненщини та Хмельниччини. Нещодавно усі вісім підозрюваних потрапили на лаву підсудних і кожен із них отримав свій вирок.
Молодики розпочали свою злочинну діяльність два роки тому із Хмельницької області. Там в одного із зловмисників мешкала родичка, яка мала деякі заощадження. Під час розбійного нападу чоловіки забрали з її помешкання цінності та гроші на загальну суму майже 30 тисяч гривень. Залишившись непоміченими після першої «справи», вирішили продовжити свою незаконну діяльність.

19-річний хлопець із Здолбунова разом із трьома місцевими молодиками: однолітком, 20-ти та 22-річним парубками вночі третього лютого 2013 року вчинили розбійний напад на 63-річну мешканку села Городище Рівненського району. Розбили дерев’яними битами віконне скло та увірвалися до її оселі. Господиню, її дочку та чоловіка зловмисники, які були в масках, зв’язали клейкою стрічкою і, погрожуючи пістолетом та битами, вимагали гроші. Чоловіки тоді викрали лише ДВД-програвач.

Через два дні за аналогічним сценарієм вони навідалися до 28-річної мешканки села Радухівка. Але цього разу свій «штат» розширили, поповнивши його ще одним молодиком, який чатував надворі під час скоєння злочину. Розбійники заволоділи золотими виробами та речами домашнього вжитку, спричинивши власникам збитки на загальну суму майже 10 тисяч гривень.

Після цього зловмисники взяли невеличку перерву, адже їх тоді розшукували правоохоронці в усіх районах Рівненщини.

А вже через місяць злочинна група зросла до восьми осіб і 11 березня злочинці увірвалися до майстерні у селі Корнин, у якій працював місцевий мешканець. Чоловік допомагав власнику з реставраційними роботами. Молодики вимагали у нього дві тисячі гривень, які він начебто винен. На розмову викликали і власника майстерні. Обох примусили сісти до автомобіля та їхати додому по гроші. Отримавши кошти, зникли з місця події.

— За фактами вчинення розбійного нападу з проникненням у помешкання було відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України. За фактом вимагання, скоєного за попередньою змовою групою осіб, було відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 189 Кримінального кодексу України, — повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівненського РВ УМВС України в Рівненській області Валерій Серветник. — Завдяки злагодженій роботі співробітників карного розшуку, зловмисників вдалося встановити та почергово затримати. П’ятьом з них обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою, ще трьом – домашній арешт. Зібравши всі необхідні матеріали та речові докази, кримінальні провадження були скеровані до суду.

Підозрювані активно сприяли розкриттю злочинів і під час судового засідання щиро розкаялись. Також чоловіки добровільно відшкодували матеріальний збиток потерпілим, що й було враховано судом під час винесення вироку.

Організатору групи призначено покарання у вигляді позбавлення волі на чотири роки. Двох його спільників, яким додалась невідбута частина покарання за раніше скоєну крадіжку та нанесені тілесні ушкодження, позбавили волі на шість та п’ять з половиною років відповідно. Двом іншим учасникам – по три роки за ґратами, а ще трьох звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком у три роки.

Марія ЮСТИЦЬКА,
Рівненський РВ УМВС
України в Рівненській області

Читати також:

За добу на Рівненщині сталося 6 пожеж

ФОТО - У Рівному в маршрутки відмовили гальма і вона в'їхала в огорожу

ФОТО - Жахлива ДТП у центрі Рівного





На правах реклами