Ми у Facebook
03.07.2015, 18:45

Вкладникам АТ «Дельта Банк» продовжують виплачувати кошти

Вкладникам вже виплачено 3,4 млрд. грн, що складає майже 68% від першого траншу, або більше 25% від загальної гарантованої суми.
Наразі виплати здійснюються за депозитними договорами, строк дії яких закінчився до 03 березня 2015 року включно та за договорами банківського рахунку (поточні та карткові рахунки, в т.ч. зарплатні, пенсійні, соціальні). Сума таких виплат складатиме 4,9 млрд. грн., а в загальному реєстрі сума до виплати вкладникам АТ «Дельта Банк» – 13,1 млрд. грн.

Фонд запевняє, що коштів на здійснення виплат достатньо і всі вкладники, які включені до реєстру, отримають гарантовану суму протягом встановленого законодавством часу.

До кінця поточного тижня Фонд гарантування планує додатково виділити на виплати «Дельта Банку» близько 2 млрд. грн, що буде забезпечено відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», яким передбачено фінансування Фонду шляхом надання кредиту у вигляді ОВДП в обмін на вексель.

Крім того, Фонд гарантування, на прохання кваліфікованих інвесторів, повторно продовжив до 29 липня 2015 року термін доступу до інформаційного приміщення АТ «Дельта Банк».

Нагадаємо, що з метою виведення неплатоспроможного АТ «Дельта Банк» з ринку найменш витратним способом, Фонд гарантування оголосив про пошук потенційних інвесторів. В результаті пошуку від восьми потенційних інвесторів було отримано заявки на такі способи виведення з ринку АТ «Дельта Банк», як відчуження всіх або частини активів і зобов’язань неплатоспроможного банку на користь приймаючого банку – (три банки), а також створення і продаж перехідного банку (п’ять потенційних інвесторів).

Виплати гарантованої суми за цим банком розпочались 11 червня і вони є найбільшими за час існування Фонду гарантування. Здійснюються вони через АТ «Ощадбанк», АБ «Укргазбанк», АТ «Укрексімбанк» та ПАТ «КБ «Приватбанк».

Функціонує гаряча лінія АТ «ДЕЛЬТА БАНК» за номером: 0 800 500 600. Зателефонувавши за даним номером можна отримати інформацію про стан рахунків, відкритих у АТ «ДЕЛЬТА БАНК», а також уточнити інформацію про суму коштів, належну до виплат.

Загальну інформацію щодо порядку виплат вкладникам АТ «ДЕЛЬТА БАНК» можна отримати за наступними телефонами «Гарячої лінії з питань гарантування вкладів фізичних осіб»: 0 800-30-40-10, 0 800-503-435 (дзвінки по Україні безкоштовні).

У випадку наявності скарг, пов’язаних з отриманням коштів, звертайтеся на електронну пошту Фонду гарантування за адресою: info@fg.gov.ua. Електронне повідомлення має містити: суть скарги, паспортні дані заявника, назву банку, що здійснює виплати, номер та адресу відділення та іншу інформацію за необхідності.

За матеріалами www.fg.gov.ua

Читати також:

Двоє інвесторів рятуватимуть "Дельта Банк"

«Дельта Банк» заблокував кошти Укрпошти

У Рівному припиняють виплату соцдопомог через Дельта Банк





На правах реклами