Ми у Facebook
04.07.2015, 15:30

Що рівнянам варто подивитися під час відпочинку в Одесі [+Фото]

Розпочався сезон відпусток, і ми все частіше думаємо про те, щоб втекти з роботи кудись і розслабитися там, де літо, сонце і море. Однак у зв`язку із ситуацією, що склалася в країні, все більше українців, які раніше їздили у Крим, збираються відпочити на одеському узбережжі Чорного моря.

Якщо ви сумніваєтесь, чи варто поїхати до Одеси у відпустку чи хоча б на вихідні, – розповідь про найцікавіші місця Одеси, які можна побачити за 48 годин.

Одеські пляжі



У будні пляжі в Одесі ще не дуже заповнені, а тому в туристів є всі шанси знайти своє місце під сонцем і не боятися, що по дорозі до моря на тебе хтось наступить )

Який вигляд мають пляжі в Одесі - можна побачити в медіагалереї порталу OGO.ua

До речі, більшість із них безкоштовні. Якщо ж на пляжі вам швидко стає нудно, можете відвідати атракціони, паби, проїхатись на прогулянковому паровозику, катамаранах або навчитися кататись на дошці.

Привоз



Саме тут відчуваєш справжній колорит Одеси! На Привозі можна придбати практично все (я не здивуюсь, якщо там за окрему плату і чиюсь душу можна знайти). Тут можна не тільки купити щось, а й навіть безкоштовно поїсти – продавці люб’язно пропонують все скуштувати, а після таких дегустацій, з Привозу можна просто “викотитися”.

Особисто мене вразило, що в одному ряді можуть спокійно уживатися овочі та постільна білизна. А особливу атмосферу створює галас – рівненські базари, у порівнянні з одеським Привозом, просто як читальна зала обласної бібліотеки)

Дістатися до Привозу не дуже складно. Практично з будь-якої точки Одеси їдуть маршрутки “на Привоз”, або навіть можна швидко дійти пішки від залізничного вокзалу.

БІЛЬШЕ ФОТО

Дерибасівська



Дерибасівська вулиця – найзнаменитіша вулиця в Україні. Про неї складають пісні, знімають фільми, пишуть у книжках… Але що такого особливого в ній?
Це повністю пішохідна вулиця, вистелена бруківкою. Тут можна побачити місцевих художників, що продають свої роботи, знамениті пам’ятники Леоніду Утьосову та стільцю (із «Дванадцяти стільців» Ільфа і Петрова), тут найкращі бари та ресторації Одеси.

На Дерибасівській знаходиться «Одеський ярмарок», де можна придбати багато прикольних речей і поїсти всілякої смакоти.

Одеський оперний театр



Після Дерибасівської вулиці можна завітати до Оперного театру, який є одним із найгарніших у Європі. Його фасад прикрашають величні статуї, і порівняти його можна хіба що з оперними театрами у Чернівцях та Львові.

Біля Опери знаходиться великий фонтан, біля якого фотографуються багато туристів і де-не-де можна зустріти вуличних художників.

Потьомкінські сходи



Я завжди уявляла, що до Морського вокзалу ведуть величезні сходи і для того, щоб піднятися ними, потрібно бути як мінімум у спортивній формі (у моїй уяві ці сходи були рівноцінні горі Говерлі). Але підніматися сходами дуже легко і з висоти Приморського бульвару можна побачити чудовий пейзаж.



Коли спускаєшся по сходах, складається враження, що вони повністю прямі. Але це не так – до низу вони поступово розширюються. Це чудо оптичної ілюзії полюбляють туристи саме через фотографії, які можна там зробити, і морське повітря, яким можна подихати у великому місті.

БІЛЬШЕ ФОТО

А головне – не бійтеся відхилятися від задуманого маршруту – в Одесі важко загубитися, а навіть якщо таке станеться, ви нічого не втратите. Потрібно лише підняти голову, і можна натрапити на якусь архітектурну пам’ятку або зустріти привітну тьотю Розу, яка обов’язково допоможе і розповість багато цікавого про Одесу.

Як доїхати до Одеси:
1) швидкісним потягом №84 “Ковель — Одеса”.
2) до Києва на маршрутці, а звідти — московським або мінським потягами, поїздом “Інтерсіті”, які ходять щоденно.
З Рівного також курсує рейсовий автобус, а численні туристичні фірми організовують чартерні автобусні поїздки на узбережжя Чорного моря.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
У поїзді Одеса-Ковель пасажира залишили без штанів
Подорожуймо Україною: ботанічні сади
Як у Хрінниках відкривали пляжний сезон 2015
Туризм Рівненщини (Рівненщина від А до Я)





На правах реклами