Ми у Facebook
04.07.2015, 14:00

Вночі три лікарні Рівного опинились без світла

4 липня о 00:21 у Службу порятунку Рівненщини надійшло повідомлення про аварійне відключення електропостачання в Рівненській центральній міській клінічній лікарні, обласної дитячій лікарні та районній лікарні в Клевані.
На місце події терміново виїхали чергові підрозділи оперативно-рятувальної служби та координаційний центр ГУ ДСНС у Рівненській області.

Поки електрики ліквідовували наслідки аварії на підстанції, рятувальники за допомогою мобільних електростанцій забезпечили резервне живлення медичного обладнання реанімаційних відділень у лікарнях.

«Уся робота зайняла 20 хвилин, ми допомагали енергетикам. У всіх лікарнях є резервне живлення. Світла не було, поки тривали переключення на резервні генератори. Потім під час відновлювальних робіт у всіх лікарнях було світло. Жоден з пацієнтів медичних закладів під час аварії не постраждав. Ми залишалися там на місці ще деякий час, про всяк випадок», – повідомив керівник прес-служби ГУ ДСНС в Рівненській області Віктор Козак.

Фото: tsn.ua

Нагадаємо, незадовго до опівночі суботи, 4 липня, рівняни почули два вибухи та побачили яскраві електричні розряди, схожі на грозові. Як повідомили з "Рівнеобленерго", причиною інциденту було падіння грозового троса на високовольтні лінії електропередач, що й призвело до спалаху.
Внаслідок цього автоматично відключився вимикач 330 кВ на підстанції "Грабів – Рівне". Аварійно-відновлювальні роботи проводились всю ніч та продовжились у суботу.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ