Ми у Facebook
04.07.2015, 16:00

На Рівненщині вперше виявили африканську чуму свиней

Випадок загибелі двох диких кабанів від вірусу АЧС зафіксований у Дубровицькому районі.
У мисливському господарстві на Дубровиччині в урочищі "Підкозли" поблизу села Жадень і на кордоні з Білоруссю виявили двох мертвих диких кабанів від африканської чуми свиней (АЧС). Відібрані проби біоматеріалу показали захворювання тварин африканською чумою свиней.

За інформацією фахівців головного управління ветеринарної медицини, раніше цього захворювання в області не фіксувалося. На 4 липня заплановано проведення засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Рівненській облдержадміністрації, де обговорюватиметься ця ситуація.

Наприкінці червня 2015 вірус АЧС у загиблих свиней було виявлено в одному з підсобних господарств у Ріпкинському районі Чернігівської області. Тоді у рамках ліквідації наслідків спалаху АЧС в регіоні було знищено близько 200 свиней, повідомляє Агро Перспектива.

А в лютому 2015 на Рівненщині обмежили рух транспорту на кордоні з Республікою Білорусь через карантині заходи. Місцеві пункти пропуску у Перебродах та Вичівці для автівок були закриті через випадки захворювання диких кабанів на АЧС у сусідній державі.





На правах реклами