Ми у Facebook
05.07.2015, 19:00

Сонячний Іванко з Рівного мріє про здорове життя

Усіх небайдужих до чужого горя ми знову і знову закликаємо допомогти 9-річному рівнянину Івану Євчуку. Хлопчику з сонячним обличчям та щирими оченятами потрібна допомога від кожного з вас!
З фотографії на нас дивиться сонячний хлопчик. Сонячний – тому що проживає на Сонячній вулиці. А ще тому, що в оченятах Іванка стрибають промінчики сонця, адже він понад усе на світі хоче бути таким як його однолітки: бігати, стрибати та гасати на велосипеді. Раз і назавжди він прагне забути про свою хворобу та щоденний прийом величезного переліку ліків. Та до того часу, поки йому не буде зроблена пересадка нирки, кожен день його життя залежатиме від вчасно прийнятих ліків.

9-річний рівнянин потребує термінової пересадки нирки

Іванко народився з вродженою вадою нирки. Через хворобу хлопчик навіть не може постійно відвідувати школу, а навчається за індивідуальною формою навчання. За прогнозами лікарів, єдиний порятунок – це пересадка нирки, якій передуватиме ще й гемодіаліз. Хоча інколи Іванко все ж таки ходить до школи і неймовірно цьому радіє. Адже рухливому і кмітливому хлопчику надзвичайно подобається спілкуватися з однолітками. Через свою хворобу кожен день життя хлопця пов'язаний з неодмінним прийомом ліків.

Іван – менша дитина в невеликій родині Євчук. Від самого народження життя хлопчика тісно пов'язане з лікарнями, медперсоналом, ліками. У 3-місячному віці дитині було проведено коригуючу операцію на сечоводі. Вроджена вада нирок потребує постійного контролю з боку лікарів, тому Іванко знаходиться на контролі в Інституті урології та нефрології, а також в Інституті ендокринології.

За прогнозами лікарів, з діагнозом, який є у нього, вже в 6-річному віці планувався гемодіаліз та пересадка нирки. Неймовірно важко було жити з очікуванням того, що дитині ось-ось знадобиться гемодіаліз, якого в Рівному пацієнтам-дітям не проводять. Ще складніше усвідомлювати батькам і те, що єдиний порятунок дитини – це трансплантація нирки, операція, яка надто дорого коштує закордоном для родини з невеликими прибутками. Та Іванкові дуже пощастило. Ретельний догляд за сином, постійний прийом ліків, виконання всіх призначень лікарів – все це дає можливість відстрочити проведення гемодіалізу і операції. Цього літа Іванові виповнилось 9 років і до сьогоднішнього дня, завдяки турботі та піклуванню мами, хлопчику вдається уникнути гемодіалізу – процедури, після якої залишається тільки пересадка донорського органу.

Допоможіть врятувати життя 9-річному рівнянину

Незважаючи на хворобу, хлопчик росте дуже енергійним та допитливим. Він дуже жвавий, веселий та життєрадісний. Якщо самопочуття сина дозволяє, мама відпускає його до школи. Адже перебування на індивідуальній формі навчання досить обмежує рухливого хлопчика. Натомість найменші фізичні чи розумові навантаження переносяться важче, ніж у здорових дітей. Додаткові проблеми створює неспроможність нирок виводити шлаки, які отруюють організм. Від цього в Івана періодично підвищується тиск, з'являються головні болі, нудота та блювання.

Іванко дуже хоче одужати, мріє бути як інші хлопчики, і що обмежень у його житті стане набагато менше. А зараз цей моторний хлопчина чекає на заняття в школі та займається колекціонуванням та вирощуванням метеликів. Спочатку Іван разом з татом просто ловив метеликів. А цього літа йому вдалося виростити з гусениці метелика-махаона!

На УББ ми збираємо кошти для придбання медикаментів, які потрібні Іванкові протягом трьох місяців. Запас ліків на цей період коштує 9 421 грн. Для родини, де працює лише тато, така сума є величезною. Родині Євчук потрібна наша з вами допомога. Тож давайте разом допоможемо сонячному хлопчику Іванкові!

Як каже мама хлопчика, вже зібрано 36 тисяч доларів. Зараз мама з Іванком готуються до підготовчої операції, яка коштує 2 тисячі доларів і її проведуть у Білорусі.

Кошти можна переказувати на картку 5168 7420 1943 9060
номер рахунку: 29244825509100, МФО: 305299, ЄДРПОУ: 14360570
ІПН: 2526603188 чи передати особисто, зв`язавшись по телефону за номерами 096-484-46-23 чи 066-661-02-86.


Діагноз: Хронічне захворювання нирок ІІ-ІІІ ст. Вроджена уропатія. Хронічний пієлонефрит. Хронічна ниркова недостатність, термінальна стадія. Нанізм змішаного ґенезу. Вторинна артеріальна гіпертензія легкого ступеня. Вторинна анемія легкого ступеня. Порушення ритму серця.

За інформацією сайту - https://ubb.org.ua





На правах реклами