Ми у Facebook
07.07.2015, 12:30

В Україні очікується зростання рівня бідності до 32%

В Україні у 2015 році очікується зростання рівня бідності до 32% проти цільового орієнтиру у 7%. Про це йдеться у національній доповіді "Цілі розвитку тисячоліття України: 2000-2015 роки"/

Згідно із даними доповіді, за період з 2000 року Україна досягла значних успіхів у подоланні бідності, передає УНН.

Відповідно до критерію фактичного прожиткового мінімуму, рівень бідності зменшився з 71,2% у 2000 році до 22,1% у 2013 році.


Три звички, які програмують людей на бідність


У доповіді зазначається, що внаслідок економіко-політичної кризи 2014 року значна частина населення стала біднішою, ніж була, через інфляцію, втрату роботи або необхідність втекти від збройного конфлікту.

"Подальші події призвели до погіршення значень показника: у 2015 році очікується зростання рівня бідності до 32% проти цільового орієнтира - 7%... Тривалий час відбувалося поступове зменшення частки бідних, але нині очікується повернення до значень попередніх років, зокрема до позначення 3,5% за підсумками 2015 року", - йдеться у доповіді.

Як складати фінансові плани, навчали рівненських пенсіонерів

Згідно із доповіддю, сім'ї з дітьми становлять головну групу серед бідного населення та найбільш вразливі до соціально-економічної ситуації в країні.

"Так, кожне третє домогосподарство з дітьми знаходиться за межею бідності. Наявність однієї дитини підвищує ризик бідності за відносним критерієм на 17%, а наявність трьох та більше дітей - вже на 42%", - йдеться у доповіді.

У скільки разів відрізняється дохід бідного українця і бідного американця?

Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що за межею бідності, яка відповідно до стандартів Організації Об'єднаних Націй встановлена на рівні 5 доларів на день, проживає більш як 80% населення України.





На правах реклами