Ми у Facebook
11.07.2015, 09:00

Рівнян запрошують на Свято вулиці

У неділю, 12 липня о 12.00 розпочнеться святкування Дня вулиці Поштової, що у Рівному.
Вулиця Поштова – одна із найстаріших у Рівному. Її назва пов’язана із приміщенням старої пошти, яка тут знаходилась.

Стару назву вулиці було повернуто в роки становлення незалежної України. Тут була перша сцена Рівненського театру, який пізніше став клубом «Будівельник», а нині приміщення належить обласному центру «Інваспорт». Один із кращих ресторанів Рівного «Ровенчанка» теж знаходився на цій затишній вулиці.

У Рівному відбулось свято вулиці Поштової [+Фото]

На цій вулиці у кінці 20-х рр. ХХ ст. збудували власні будинки і приймали хворих відомі рівненські лікарі Виноградов і Сегал. Мешкали на цій вулиці в повоєнний час відомий вчитель і поет Іван Куліш, письменник і журналіст Лаврентій Кравцов, зростав майбутній відомий в СРСР журналіст Анатолій Друзенко.


Вперше свято вулиці з ініціативи її мешканців відбулось 12 липня 2014 року і, згодом, стало традиційним.

Цьогорічне свято на Поштовій має відбутися із смаком ретро: панянки у вишуканих капелюшках, вуличні інсталяції з старовинними столиками, самоварами, патефонами, букетами квітів. Виставки рівненських антикварів, художні полотна, старі книги, фото із сімейних альбомів рівнян, колекція старих радіоприймачів перенесуть гостей у передвоєнні 1930-і роки.

Фотографи долучаться до виставки «сушка», адже саме 12 липня відзначається День фотографа. Для дорослих і дітей будуть проведені турніри з шашок і доміно.

Рівне на старих фотографіях: вулиця Поштова


На імпровізованій сцені під затишною кроною головного героя вулиці – вікового каштана виступлять артисти Рівненського театру, виконавці авторської і народної пісні, поети і неперевершені танцюристи на візочках із обласного центру «Інваспорт».

Майстри народної творчості демонструватимуть свої вироби. Учасниками свята будуть працівники «Укрпошти», творчих спілок і громадських організацій міста.





На правах реклами