Ми у Facebook
09.07.2015, 09:15

Що рівнянам потрібно знати про місцевий акцизний податок

Вже півроку діє норма, яка визначає платниками акцизного податку суб’єктів роздрібної торгівлі,котрі реалізують споживачам для їх особистого некомерційного використання такі підакцизні товари, як пиво, алкогольні напої, тютюнові вироби та нафтопродукти.
Варто зазначити, що форма розрахунків при цьому значення немає, а реєстрація контролюючим органом таких суб'єктів господарювання платниками акцизного податку здійснюється автоматично при поданні ними декларації.

Рівне: для власників авто - чотири нових податки з 1 січня

Ставка податку становить 5% і у повному розмірі надходить до місцевих бюджетів адміністративно-територіальних одиниць, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації за місячний податковий період.

То ж рівненські суб‘єкти господарювання теж долучились до наповнення місцевого бюджету.

Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум у 2015 році

Зокрема, з початку цього року платниками акцизного податку ДПІ у м. Рівному перераховано до бюджету 31,4 млн. грн. цього платежу.

Принагідно нагадуємо, що з 1 липня 2015 року пиво отримає статус алкогольного напою і його реалізація повинна відбуватись виключно за наявності ліцензії та реєстратора розрахункових операцій.





На правах реклами