Ми у Facebook
09.07.2015, 07:30

В саду-городі, на дачі 9 липня - календар

Поради на кожен день для рівнян - садівників-городників, любителів квітів.
Сьогодні четвер, 9 липня. Місяць у знаку Тельця, четверта чверть, спадає, 23 місячна доба.

ПОГОДА
У Рівному хмарна погода, часом з-за хмар виглядатиме сонечко, вдень можливий дощ, температура повітря вранці +16°…19°С, вдень +20°…23°С.


ЩО РОБИТИ В САДУ-ГОРОДІ

Підв'яжіть кущі помідорів та жоржин.

Якщо дозволяє погода, можна обрізати старе пожовкле та засохле листя на огірках, кабачках, помідорах, баклажанах, видалити пасинки на помідорах, а також слабкі пагони перцю. Після дощу для затримання вологи й кращого розвитку рослин рекомендується розпушити ґрунт навколо рослин. Те саме зробіть у квітнику.

Сприятливий день для садіння й пересадки коренеплодів, бульбових і цибулинних культур, можна прорідити та розсадити буряки, пересадити деякі квіти (лілії, бульбові бегонії, іриси).

Не забувайте вчасно збирати врожай, заготовляти вітамінну продукцію на зиму.

ПРИКМЕТИ ДНЯ
Придивіться до картоплі, яка цвіте. Перед негодою суцвіття картоплі ніби в’януть, а квіточки не дивляться в небо, а ніби схиляють свої голівки.

ПОРАДА ДНЯ
Якщо ви посадили якийсь новий цікавий сорт гарбуза і хочете його зберегти, пам’ятайте, гарбузи, як і перці та кукурудза дуже часто переопилюються. Для того, щоб виростити насіння конкретного сорту, досвідчені городники дотримуються принципу ізоляції. Або вирощують різні сорти подалі один від одного, або штучно опилюють кілька жіночих квіток і одразу ж накривають пелюстки паперовими або марлевими ковпачками або навіть зв’язують їх чи скріплюють прищіпками. До речі, жіноча квітка гарбуза розцвітає вранці, а вже пообіді згортається і в’яне.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
В саду-городі, на дачі 8 липня - календар
Як боротися з хворобами огірків [+ПОРАДИ]
Як правильно проріджувати буряки [+ПОРАДИ]





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ