Ми у Facebook
09.07.2015, 13:30

Природоохоронці пригощали рівнян сонячною кавою [+Фото]

7 липня у парку ім. Т.Шевченка в рамках соціальної ініціативи Арт-пікнік Рівне активісти пропонували мешканцям Рівного спробувати кави, завареної на сонці, та відчути тепло сонячного колектора.
Таким чином екоклубівці демонстрували відвідувачам заходу ефективність та доступність сонячної енергії та можливість її використання для нагріву води у побуті.

У Рівному стартував грандіозний Арт-Пікнік Слави Фролової [+Фото]



Еко-активісти розповіли, що залежно від розмірів сонячної установки, з її допомогою можна забезпечити свою родину гарячим душем, гарячою водою на кухні, теплою підлогою та суттєво заощадити сімейний бюджет. Якісно виготовлений сонячний колектор догріватиме воду навіть взимку. А власники сонячних колекторів уже нагрівають воду від сонця із квітня по жовтень без залучення для цього додаткових енергоносіїв.



«Сьогодні ми демонстрували наші сонячні установки у дії», - розповідає координаторка проекту «Увімкни сонце – живи комфортно!» в Екоклубі Оксана Майборода. «Очевидці були вражені результатами, адже за кілька годин заварили 6 турок кави, якою, власне, і пригостили присутніх. На жаль, не всі мешканці міста змогли побачити цей процес на власні очі, тому пропоную усім активним громадянам, котрі хочуть показати пристрої для нагріву води Сонцем своїм сусідам, звертатися до Екоклубу. Ми з радістю надамо установки для демонстрації та розповімо про них!».

Куди піти у Рівному



Крім консультування щодо переваг використання сонячної енергії, еко-активісти також роздавали брошури, що навчають правильному утепленню, поради щодо економії енергії у побуті та буклети про небезпеки розвитку ядерної енергетики. «Наше майбутнє за чистою, зеленою енергетикою», - переконані в Екоклубі.

Рівнян запрошують на Свято вулиці

Природоохоронці охоче діляться технологіями самостійного виготовлення установок для використання сонячної енергії. За посиланнями ви зможете завантажити посібники зі збору сонячного колектора http://ecoclubrivne.org/download/3431/ та збору сонячного концентратора http://wiki.energytorrent.org/doku.php/uk:solar_concentrator





На правах реклами