Ми у Facebook
10.07.2015, 16:00

Куди йдуть гроші з благодійних фондів у рівненських лікарнях?

«Інститут аналітики та адвокації» (ІАА) зіткнувся з суперечностями між офіційною інформацією з закладів охорони здоров’я та з органів місцевого самоврядування щодо обсягів благодійних пожертв у лікарнях.
Опитавши мешканців Рівного, ІАА виявив, що більшість — 88,89% рівнян — хотіли б знати, куди ідуть кошти, які вони платять у благодійні каси при закладах охорони здоров’я.
Поспілкувавшись з керівництвом лікарень, стало зрозуміло, що на території 7 з 8 медичних закладів діють благодійні організації, але у більшості закладів у обласному центрі навіть не йдеться про прозорість звітування. Сума ж благодійної допомоги через такі фонди становить понад 7,1 мільйона гривень. В цілому за рік до лікарень звернулося 40 тисяч осіб у стаціонар і майже 3 мільйони — в амбулаторію.

Рівненщина: у лікарні у пацієнтів вимагали благодійні внески

Цікавим є той факт, що у відповідь на запити щодо коштів від благодійних фондів сума, названа у лікарнях та у податкових звітах значно відрізнялася, а за проведеним опитуванням це ще більша сума: понад 16,7 мільйона гривень за 2013 рік. При цьому медичні заклади отримали пожертв лише на 1,2 мільйона гривень — це близько 7,2%.
Також було виявлене значне порушення у закладах охорони здоров’я: певна частина благодійних організацій у м.Рівному не мають договорів оренди приміщень для функціонування фонду, а без цього вони не можуть перебувати на території закладів.

Благодійний фонд Небайдужі серця отзывы

До речі, в одній із лікарень штатні працівники мають так багато вільного часу, що, коли у них немає роботи, вони працюють волонтерами та збирають внески з користувачів медичних послуг. Це у них як «традиція».

Рівне: благодійний фонд шукає волонтерів

Тож, експерти «Інституту аналітики та адвокації» зіткнулися з суперечностями між офіційною інформацією з закладів охорони здоров’я та з органів місцевого самоврядування щодо обсягів благодійних пожертв.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ