Ми у Facebook
11.07.2015, 17:30

Чи порозуміються мешканці сіл поблизу Кузнецовська з сільськими головами?

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков рекомендував експертам Офісу реформ найактивніше працювати з мешканцями населених пунктів, аби на місцях зрозуміли суть реформи та переваги об’єднання.
Адже, як зазначає Президент України Петро Порошенко, об’єднання громад має відбуватися лише на добровільних засадах. Тож працівники Офісу реформ активно проводять зустрічі із жителями Рівненщини та роз’яснюють усі переваги такого об’єднання, - повідомляє прес-служба ОДА.

- Ми маємо дійти до кожного села та містечка, аби усі мешканці області розуміли переваги об’єднання. Я хотів би наголосити, що не може бути жодного примусу! Якщо якась громада не готова йти на об’єднання, значить туди мають їхати працівники офісу та роз’яснювати і переконувати громаду піти на такий крок, - наголосив Віталій Чугунніков.

Тож нещодавно була проведена зустріч із мешканцями міста Кузнецовськ Володимирецького району та жителями навколишніх сіл.
За словами директора Офісу реформ у Рівненській області Руслана Сивого, мешканці міста та навколишніх сіл позитивно сприйняли ідею об’єднання у одну потужну громаду.

Голова Рівненської ОДА розповів про фінансову децентралізацію

- Так вже склалося, що періодично нам доводиться зустрічатися і з пересторогами, і з відвертим небажанням йти на зустріч змінам та реформам. На жаль, дуже часто цей спротив виходить від тих, хто мав би вести за собою громаду та дбати про її добробут – голів сільських рад. Тож тепер наша основна задача знову і знову доносити суть реформи до населення. А також переконати деяких сільських голів, що останнє слово у питанні об’єднання все ж за людьми і на їх думку потрібно зважати, - каже Руслан Сивий.

Рівненщина: Як у Корці об'єднають громаду

Загалом у Володимирецькому районі планується утворити шість об’єднаних громад.





На правах реклами