Ми у Facebook
11.07.2015, 18:30

На Рівненщині бурштинокопачі штурмували прикордонний загін, є постраждалі

На Рокитнівщині у селі Кам`яне сьогодні стався напад селян на пост прикордонників, які відібрали техніку, що використовувалася на незаконних бурштинових промислах.
Як повідомляє прес-служба міліції Рівного, 10 липня міліціонери селища Рокитного на півночі Рівненської області разом з працівниками прикордонної служби проводили заходи з виявлення та припинення незаконного видобутку бурштину в лісовому масиві біля села Кам'яне.

У Рівненській міліції знову вкрали бурштин

Були затримані кілька старателів. Також правоохоронці вилучили трактор Т-25, гужовий віз, заводську мотопомпу, пожежні рукави та забірний шланг. Все це було доставлено на найближчий пост відділення прикордонних інспекторів.

Через деякий час біля посту почали збиратися люди, які вимагали звільнення затриманих і повернення їх майна.

До першої ночі їх кількість зросла до 100 осіб.

ВІДЕО: Як у лісах Рівненщини "миють" бурштин [+Відео]

"З застосуванням каміння, металевих прутів, частин забору місцеві жителі зробили спробу захоплення відділення інспекторів прикордонної служби« Кам'яний ». В результаті чого виламали ворота, зламали паркан, вибили чотири вікна, пошкодили покриття даху і два службові автомобілі", - повідомляє міліція.

Щоб не допустити захоплення частини і зброї прикордонники вирішили зробити кілька пострілів у повітря з пістолета "Форт".

"Проте жителі ще більш агресивно почали поводитися. На заходи співробітників прикордонної служби зловмисники не реагували і продовжували штурм. Прикордонники провели попереджувальні постріли з АКС-74. В результаті 39-річна мешканка села Кам'яне і 22-річний односельчанин отримали поранення ніг", - йдеться в повідомленні.

Порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 240 (порушення правил охорони надр) та частиною 1 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

Розбірки року - бурштинові війни на Рівненщині [ВІДЕО]

Нагадаємо, що днями Президент Петро Порошенко дав силовикам два тижні на боротьбу із нелегальним видобутком бурштину в Україні. А 23 квітня український парламент прийняв у першому читанні проект закону "Про видобування та реалізацію бурштину", який має полегшити легальний видобуток викопного мінералу.





На правах реклами