Ми у Facebook
14.07.2015, 16:45

Верховна Рада пропонує не прирівнювати пиво до алкоголю

14 липня Верховна Рада з другої спроби проголосувала в першому читанні за основу законопроект № 2971-Д «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання виробництва та обігу пива».
Законопроект пропонує не прирівнювати пиво до алкогольних напоїв. За нього проголосували 230 народних депутатів.

Нагадаємо, з 1 липня пиво в Україні прирівняли згідно із законодавством до алкогольних напоїв.

Це означає, що на пиво напій почали поширюватися всі обмеження щодо реклами алкоголю: заборона реклами на телебаченні та радіо з 06.00 до 23.00, у більшості друкованих видань, на зовнішніх та внутрішніх носіях тощо.

В Україні подорожчав алкоголь (ІНФОГРАФІКА)

Якщо парламент не скасує рекламних обмежень, то представники рекламних агенцій прогнозують, що це підштовхне виробників пива активніше використовувати ТБ-спонсорство.

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити законопроект №2971-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива, удосконалення окремих положень щодо продажу пива та інших алкогольних напоїв» - саме цей проект комітет підтримав на засіданні 1 липня.

Цей законопроект пропонує не розповсюджувати на рекламу пива більшу частину обмежень щодо реклами алкогольної продукції.

Мінекономіки хоче звільнити малі пивоварні від плати за ліцензії


За матеріалами "Телекритика"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ