Ми у Facebook
14.07.2015, 19:08

Щоб іти на вибори, в партії повинно бути не менше 30% жінок

Закон про місцеві вибори, які підпримали депутати Верховної ради має чимало нововведень. Серед яких - гендерна квота серед учасників виборів. Тобто, у списку партії має бути не менше 30% осіб однієї статі. Так, як зазвичай, у партіях менше жінок, то закономірно, що мова йде про переваги саме для них

Верховна рада розглянула Закон про місцеві вибори. Після першого читання депутати запропонували більше, ніж 1500 поправок до нього.

Думки депутатів розходилися у питанні про те, який час повинні існувати партії, для того, щоб іти на вибори. Зійшлися на тому, що участь у виборах брали всі партії, зареєстровані на момент опублікування цього закону.

Місцеві вибори відбудуться за відкритими списками

Особливістю закону стало ще і те, що відтепер у списку партії повинно бути не менше 30% осіб однієї статі. Тим самим це дає "зелене світло" для жінок ставати членами партій та брати участь у виборах. Адже саме представниць жіночої статі менше у радах всіх рівнів.

Вибори міських голів відбуватимуться у два тури. Також законом передбачено механізми відкликання як міського голови, так і місцевих депутатів.

За якою системою Рівне восени обиратиме мера

Згідно із законом, вибори на окупованих територіях Донбасу та в Криму у зв’язку із агресією РФ 25 жовтня проводитися не будуть.







На правах реклами