Ми у Facebook
15.07.2015, 17:20

У Росії затримали 160 українців, які їхали через білоруський кордон

Міністерство закордонних справ України викликало російського консула для вручення ноти протесту.
Прикордонна служба Російської Федерації 11-12 липня на 48 годин затримала "за порушення російського законодавства" приблизно 160 громадян України, які перетнули білорусько-російський кордон на автотранспортних засобах біля міста Невель Псковської області та рухалися територією Росії.

Про це на брифінгу 15 липня заявила речниця МЗС України Мар'яна Беца.

"14 липня цього року до МЗС України було викликано консула посольства Російської Федерації в Україні та вручено йому ноту з вимогою надати офіційні пояснення з приводу затримання 11 липня цього року російською прикордонною службою на території Псковської області 160 громадян України та їх видворення з території Російської Федерації", - наголосила вона.

Станом на 13 липня в автобусах на кордоні залишались 60 громадян України. Дітей серед затриманих на дві доби не було. Більшість людей - із Західної України, які прямували у Санкт-Петербург. Очевидці кажуть: були й мікроавтобуси з волинськими номерами. Спочатку в кожного з "порушників" вилучили паспорт, а потім оштрафували на 2 тисячі російських рублів.

Потримавши людей 48 годин без конкретних пояснень, пприкордонна служба РФ прийняла рішення про видворення українців на територію Білорусі. Начальник прикордонного підрозділу сказав, що таке не виключено і з пасажирами рейсових автобусів та поїздів, пише ukrainianwall.com.

Прикордонна служба ФСБ РФ пояснила такі дії тим, що громадяни третіх країн не мають право пересікати державний кордон Російської Федерації з Білоруссю, повідомляє "Псковская Лента Новостей". Громадяни України можуть пересікати державний кордон тільки у міжнародних пунктах пропуску, а оскільки на російсько-білоруському кордоні таких пунктів пропуску немає, всі громадяни України, які їдуть в Росію через Білорусь, є порушниками законодавства РФ.






На правах реклами