Ми у Facebook
16.07.2015, 08:15

З початку року на Рівненщині виявлено 37 корупціонерів

Органами прокуратури області значно активізовано діяльність щодо протидії корупції у всіх сферах суспільного життя, забезпечення належного нагляду за додержанням антикорупційного законодавства, усунення порушень законів та притягнення до відповідальності винних осіб.
Зокрема, у 2015 році правоохоронними органами надіслано до суду 36 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення, що їх вчинили 37 осіб, у тому числі стосовно 13 осіб за фактами одержання неправомірних вигод.

Факти корупції викрито у таких соціально-важливих сферах: у бюджетній системі – 9, у сфері земельних правовідносин – 8, а також у сферах приватизації та охорони здоров’я – по 4, транспорту – 3, фінансово-кредитній системі – 1.

Куди поскаржитись на корупцію?

До кримінальної відповідальності притягнуто 7 державних службовців, 7 посадових осіб місцевого самоврядування, 2 працівника органів внутрішніх справ, 1 службовця державної кримінально-виконавчої служби, а також 9 посадових осіб інших органів державної влади та 4 посадові особи юридичних осіб публічного права, які одержують заробітну плату з бюджету.

Сума збитків, спричинених державним інтересам, у закінчених провадженнях про корупційні правопорушення становить 816 тис. грн., з них вже відшкодовано 203 тис. грн. Крім того, органами досудового розслідування з метою відшкодування збитків накладено арешт на майно підозрюваних на загальну суму понад 3,5 млн. грн., прокурорами пред’явлено позовів на суму понад 478 тис. грн.

ВІДЕО: Як зловили на хабарі заступника голови Рівненської ОДА

Правоохоронними органами області також вживаються заходи щодо протидії адміністративно-караній корупції.

Так, у поточному році до суду скеровано 81 протокол про вчинення адміністративних корупційних правопорушень, за результатами розгляду яких до відповідальності притягнуто 63 посадовця. Серед них: 2 державних службовці, 28 депутатів місцевих рад, 6 посадових осіб місцевого самоврядування, 1- райдержадміністрації, 6 – інших органів влади; 1 працівник органів прокуратури, 5 - органів внутрішніх справ, 3 – митної служби, 1 - державної кримінально-виконавчої служби та 10 посадових осіб юридичних осіб публічного права.

За спробу дати хабар міліціонеру чоловік може потрапити у в'язницю на 4 роки

Адміністративні корупційні правопорушення виявлені у бюджетній сфері (5), у сферах земельних відносин (26), освіти (2), охорони здоров’я (3) та транспорту (3) та по одному протоколу – у сферах агропромислового комплексу та охорони довкілля.

Судами розглянуто 2 протоколи по порушенню обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, 1 – за порушення встановлених законом обмежень щодо одержання дарунку, 19 – за порушення вимог фінансового контролю, 40 – за порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів, 1 – невжиття заходів щодо протидії корупції.

На винних накладено стягнення у виді штрафу на загальну суму 18 тис. грн.
Запобігання і протидія корупції залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності правоохоронних органів області, зокрема, прокуратури.
Робота на цьому напрямі продовжується.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівненської області





На правах реклами