Ми у Facebook
19.07.2015, 13:30

На Рівненщині розслідують забруднення гербіцидами земель

За фактами забруднення земель токсичними гербіцидами розпочато кримінальне провадження.
Прокуратура Рівненського району розглянула колективне звернення мешканців сіл Милостів, Велика Омеляна та Малий Житин щодо погіршення їхнього стану здоров’я та загибелі рослин і домашніх тварин через обробку полів токсичними гербіцидами.

Установлено, що у цих населених пунктах внаслідок оброблення полів хімічними препаратами, які використовує ТОВ «Аркіс Агро», завдано шкоду місцевим мешканцям та навколишньому природному середовищу.

ВІДЕО: на Рівненщині селяни вимагають компенсації за зіпсований врожай

— За цими фактами прокуратурою району та Рівненським РВ УМВС України у Рівненській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.239 (забруднення або псування земель), ст.247 (порушення законодавства про захист рослин) Кримінального кодексу України, — повідомив виконувач обов’язків прокурора Рівненського району Сергій Міськевич.

Нині триває досудове розслідування, у рамках якого призначено перевірку за участі спеціалістів Державних екологічної та фітосанітарної інспекцій в області.

ВІДЕО: на Рівненщині дикі кабани нищать врожай

Мінімальне покарання за вказані правопорушення – штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, максимальне — обмеження волі на строк до 2 років.

За матеріалами Прес-служби прокуратури Рівненської області





На правах реклами