Ми у Facebook
22.07.2015, 08:45

Як рівнянам оформити субсидію за спрощеною програмою

Міністерство соцзахисту спростило умови отримання субсидій для українців.
Зокрема, у декларації тепер потрібно буде вказувати тільки вид доходу. Наприклад, пенсія, стипендія, або заробітна плата із зазначенням організації, де людина отримує ці доходи. Тепер органи соцзахисту одержуватимуть інформацію про суму доходу безпосередньо від Державної фіскальної служби і Пенсійного фонду.

На сайті Кабміну з'явився онлайн калькулятор підрахунку субсидій

У зв'язку з цим нововведенням скасовані штрафи за недостовірну інформацію в документі на субсидію.

Як рівняни зможуть оформити житлову субсидію

Крім того, для призначення житлової субсидії не потрібно включати до сукупного доходу окремі види доходів: благодійну допомогу, одноразову допомогу, що надається урядом або органами місцевої влади. Наприклад, допомога на оздоровлення, одноразова матеріальна допомога інвалідам, грошове забезпечення учасників АТО.

Також надана можливість призначати субсидію за бажанням громадян згідно доходів не за попередній календарний рік, а за попередні 3 місяці, а для пенсіонерів - за останній місяць.

Як правильно заповнити бланки на субсидію [ПРИКЛАДИ]

Врегульовано питання визначення доходу фізосіб-підприємців – для платників єдиного податку встановлені мінімальні доходи, які будуть враховуватися в їх декларації: для першої групи – 1 прожитковий мінімум, для другої групи – 2, для третьої - 3 прожиткових мінімуми.

Також розширені права місцевих органів влади, місцевих комісій приймати рішення про надання субсидій в спірних питаннях. Крім того, надано право управлінням соцзахисту встановлювати субсидії на склад осіб, які зазначені в декларації, у разі, якщо вчасно не надійшла інформація про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях.

До 1 вересня кожна родина повторно отримає через «Укрпошту» бланки заяви і оновленої декларації, які слід подавати для оформлення житлової субсидії. Разом з тим, можна використовувати і чинні на сьогодні бланки цих документів.





На правах реклами