Ми у Facebook
22.07.2015, 08:15

На Рівненщині знешкодили 33 мінометні міни

Подія сталася поблизу с. Великий Жолудськ Володимирецького району.
15 липня під час сінокосу місцевими мешканцями в лісовій смузі було виявлено 31 мінометну міну калібром 82 мм часів Другої світової війни. Для знешкодження боєприпасів 16 липня з Рівного виїхала група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Рівненській області.

Прибувши на місце події, піротехніки негайно приступили до виконання бойового завдання, адже під час огляду виявлених боєприпасів було встановлено, що вони знаходяться у бойовому стані. До того ж вибухонебезпечні предмети знаходились за 50 метрів від залізничної колії. У випадку несанкціонованого вибуху радіус розльоту осколків становив би понад кілометр. У ході обстеження прилеглої території було додатково виявлено ще 2 аналогічні міни. Дотримуючись необхідних мір безпеки, всі знайдені боєприпаси піротехніки на спец автомобілі вивезли у безлюдний кар’єр та успішно знешкодили.



Слід додати, що Рівненські піротехніки вже не вперше знешкоджують різноманітні боєприпаси поблизу села Великий Жолудськ і саме вздовж залізничних колій. Старожили розповідають, що під час війни у цьому місці фашистські літаки розбомбили радянський ешелон з вибухонебезпечними
предметами.

Читати також:

На Рівненщині знову виявили небезпечні боєприпаси

Неподалік Рівного виявили боєприпаси

Рівненська область: знайшли боєприпаси часів Великої Вітчизняної війни [+Відео]





На правах реклами