Ми у Facebook
22.07.2015, 08:00

Як рівненські лікарні економитимуть на теплі

Корецька обласна лікарня відновного лікування стала ще одним комунальним закладом Рівненщини, де впроваджують енергозберігаючі технології.
Задля зменшення споживання газу в лікарні встановили твердопаливний котел.

Як можна отримати 10 тисяч гривень на утеплення житла

«Курс на поступове скидання «газового зашморгу» є правильним і наша область з нього не зверне», – заявив голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов. За його словами, у першу чергу до альтернативних котелень приєднують лікувальні та інші соціальні заклади, які як і вся область, цьогоріч мають скоротити обсяги споживання енергоресурсів та перейти з газу на інші види палива.

Як зекономити гроші в опалювальний сезон [ІНФОГРАФІКА]

«Це господарський підхід – для заміщення тисячі кубометрів газу потрібно дві з половиною тонни палет. Це дозволяє зекономити і на гарячій воді, і на опаленні, оскільки тверде паливо приблизно в 2,5 рази дешевше, ніж газ. Економніше й обирати котел з механічною подачею палива. Тоді не доведеться додатково сплачувати за електроенергію», – ділиться Михайло Кириллов рецептом економії бюджетних коштів.

Встановлення лічильників тепла в квартирі

Тим не менше, у Корці вирішили газове опалення не демонтувати, а законсервувати. За нинішніх тарифів на газ, два твердопаливні котли окупляться досить швидко, за 2-3 роки, переконаний головний лікар Корецької обласної лікарні відновного лікування Анатолій Миронець. Він зазначає, що у випадку чого з російським паливом, комунальний заклад буде з теплом та гарячою водою.





На правах реклами