Ми у Facebook
23.07.2015, 09:45

На Рівненщині виділено півмільйона гривень для підтримки сільських громад

З минулого року стартував третій етап проекту, що спрямований на покращення інфраструктури села. Під час його реалізації упродовж трьох років планують втілити близько 32 проектів у восьми районах області.
Капітальний ремонт системи опалення, заміна газових котлів на твердопаливні, старих вікон та дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів у школах, дитячих садках та амбулаторіях. А ще облаштування вуличного освітлення зі світлодіодними лампами та будівництво водопроводу. Такі мікропроекти будуть реалізовані у восьми районах Рівненщини до кінця року. Адже місцеві громади долучилися до проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Про це йшлося під час засідання обласної координаційної ради Проекту.


Голова Рівненської ОДА розповів про фінансову децентралізацію


За словами голови Рівненської ОДА Віталія Чугуннікова, проект ЄС/ПРООН в області діє з 2008 року. Загалом в його рамках реалізовано близько сотні соціальних проектів загальною сумою більше 16 мільйонів гривень.

«Цьогоріч область вперше змогла долучитися до співфінансування проектів, поданих громадами. Для цих цілей з обласного бюджету виділено близько півмільйона гривень. Це вдалося зробити завдяки фінансовій децентралізації, ініційованій Президентом. Гроші буде розподілено між 19 громадами з восьми районів, в яких вже до кінця року будуть втілені мікропроекти», - розповів Віталій Чугунніков.

Чи порозуміються мешканці сіл поблизу Кузнецовська з сільськими головами?

За словами координаторів Проекту, за поданими мікропроектними пропозиціями Рівненщина посіла друге місце у загальноукраїнському рейтингу. Такого результату вдалося досягнути у результаті тісної співпраці з громадськими організаціями.

Загалом у Дубенському, Острозькому Володимирецькому, Березнівському, Демидівському, Костопільському, Млинівському та Корецькому районах реалізовуватимуться по чотири проекти.





На правах реклами