Ми у Facebook
23.07.2015, 15:45

5 порад, як без проблем отримати шенгенську візу

Якщо українець подав документи та відбитки пальців на отримання шенгенської візи, він не має абсолютної гарантії, що таки отримає її.
1.Знайдіть спонсора

Підставою для відмови у Єдиному візовому центрі можуть стати помилки у зборі пакету документів.

Якщо людина не влаштована на роботу офіційно або отримує зарплату в конвертах, їй можуть відмовити в отриманні візи. З цієї ситуації є вихід – потрібно знайти людину, яка може виступити спонсором поїздки. Щоб у дипломатів не виникло питань, краще домовитися з рідними.

Заступник редактора ТСН.ua знайшов для своїх друзів таку людину з "білою" зарплатою.

Країни, в які українці можуть поїхати без візи [СПИСОК]

"Довелось поповнити картку "спонсора" на суму 581 євро. Далі без проблем роздрукували в банку виписку з рахунку, а гроші згодом зняли. Якщо ж у вас із зарплатою все в порядку, то ніяких спонсорів шукати не треба – візу дадуть. Головне, щоб на рахунку була зазначена вище сума", — зазначив журналіст.

2.Забронюйте номер в готелі


Складніше довести, що ви дійсно працюєте і маєте необхідні щомісячні доходи, адже у дипломатів можуть виникнути зайві питання і підозри, чи не їдете ви в ЄС на нелегальні заробітки. Також у візовому центрі вимагають надати бронювання готелю і авіаквитків.

"Друзі пішли на ризик і перед оформленням візи купили квитки на літак та повністю оплатили проживання в готелі. Стовідсоткова оплата безперечно збільшить шанси на успіх. Консул може подзвонити в готель і перепитати, чи дійсно номер заброньовано і оплачено. Тоді сумніви остаточно зникають", — повідомив Стефурак.

3.Сплануйте маршрут поїздки

Перед походом у візовий центр, детально сплануйте маршрут поїздки. У вас можуть щось уточнити.

"Якщо виліт з українського аеропорту – проблем не виникає. Якщо ж ви вирішили летіли з, наприклад, сусідньої Польщі, то потрібно знати час прибуття на пункт пропуску на кордоні, приїзд в потрібний аеропорт і час прильоту в кінцевий пункт. У візовому центрі повинні переконатися, що у вас все продумано і ви не загубитесь в країні, після чого вас знайдуть на одному з підприємств як нелегального співробітника", — пише журналіст.

4.Запишіться в чергу на сайті візового центру

У пакеті документів повинні бути заповнені анкети, страхування, фотографії, виписка з банківського рахунку, довідка з місця роботи (у разі спонсорства – виписка з картки спонсора), роздруківки броні готелю і авіаквитків. Якщо ці документи у вас на руках, зайдіть на сайт візового центру і онлайн запишіться в чергу, що дозволить заощадити час.

Нові документи для отримання шенгенської візи

5.Скільки доведеться заплатити?

У день подачі документів у візовому центрі у вас приймуть усі документи і якщо будуть якісь запитання – їх поставлять, тому ви повинні добре орієнтуватися у своїх планах.

Далі буде зняття відбитків пальців, за які потрібно заплатити більше 400 гривень до основної суми оплати за візу (вона складає 35 євро). Оплата послуг відбувається на місці. Загалом доведеться викласти приблизно 1300 гривень.

Жодних гарантій отримання візи не дається. Після прийому документів видадуть цифрову комбінацію, за якою на сайті можна перевірити стан обробки заявки. Однак на сайті ви не дізнаєтесь про відмову чи видачу візи. Потрібно все одно йти до візового центру.

Джерело: Корупція.Маркет





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ