Ми у Facebook
24.07.2015, 09:30

Рівненщина: через центри зайнятості працевлаштовано 13,5 тисячі громадян

Послуги обласної служби зайнятості отримало майже 32 тисячі безробітних громадян, у тому числі з початку року звернулися за допомогою у працевлаштуванні та отримали статус безробітного 14,9 тис. осіб.
Найбільші темпи росту чисельності зареєстрованих безробітних у Березнівському, Зарічненському, Здолбунівському, Демидівському та Рокитнівському районах.

За направленням державної служби зайнятості у січні-червні 2015 року працевлаштувалися 13,5 тис. осіб, у тому числі 6,8 тис. зареєстрованих безробітних. За рахунок отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово 497 безробітних започаткували власну справу. На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 334 безробітних, у тому числі 115 особа недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці та 219 - працевлаштовані в пріоритетних видах економічної діяльності.

За направленням державної служби зайнятості професійне навчання проходили 5,2 тис. безробітних.

Ваучер на навчання та підвищення кваліфікації отримали 37 осіб старше 45 років. Профорієнтаційні послуги отримали 57,4 тис. громадян, у тому числі 14,3 тис. осіб, які здобувають освіту у навчальних закладах різних типів.

У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 3,1 тис.осіб, з них 3,0 тис. безробітних.

Кількість наявних вакансій у січні-червні 2015 року склала 17,1 тис. одиниць, з них для укомплектування державною службою зайнятості 15,8 тис. У структурі вакансій найбільшу частку складають робочі місця для кваліфікованих робітників з інструментом — 22,7%; для працівників сфери торгівлі — 22,4%; для робітників з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин - 16,3%; для низько кваліфікованих працівників - 10,7%. Мінімальним є попит на законодавців, вищих державних службовців, керівників, менеджерів (управителів), професіоналів, фахівців, технічних службовців та працівників сільського господарства.

Станом на 1 липня 2015 року кількість зареєстрованих безробітних становила 17,3 тис. осіб, що на 2,8% більше, ніж на відповідну дату минулого року, з них отримували допомогу по безробіттю 13,7 тис. осіб. Середній розмір допомоги по безробіттю у червні 2015 року становив 1034 грн. Зростання кількості зареєстрованих безробітних відбулося у більшості міст та районів області.

Кількість вакансій, про які роботодавці поінформували центри зайнятості, станом на 1 липня 2015 року становила 1,3 тисячі одиниць та, у порівнянні з відповідною датою минулого року, збільшилась на 10,8%. У середньому на 1 вакансію претендувало 14 безробітних, у відповідному періоді 2014 року – 15 осіб.

За матеріалами Рівненського обласного центру зайнятості

Читати також:

Три основні помилки при пошуку роботи + свіжі вакансії в Рівному

Робота в м.Рівне: вакансії, резюме

Рівнянам, які шукають роботу: що варто написати у резюме





На правах реклами