Ми у Facebook
24.07.2015, 08:45

У Дубенській колонії пройшов фестиваль «Червона калина»

В Дубенській виховній колонії відбувся ХІХ фестиваль художньої самодіяльної творчості засуджених «Червона калина».
Цьогоріч він пройшов під гаслом «Єднаймося друзі в єдину родину – в святу незалежну соборну Україну». Естафету фестивалю отримали від Прилуцької виховної колонії Чернігівської області.

Ув'язненим дозволили користуватися планшетами [ВІДЕО]



Вихованці декламували патріотичні вірші, театралізовано відтворили сценки подій, які відбуваються на теренах держави, також співали пісні та танцювали. Як розповідає художній керівник Марина Пекарська: «Більшість із учасників концерту свої таланти відкрили саме в установі. Інколи проходить не один місяць роботи аби побачити перші позитивні результати - ось тут допомагає їхня впертість та наполегливість у досягненні поставленої мети».



Активно допомагала готувати номери вихованцям установи шкільна молодь Дубна та студенти Дубенського коледжу культури та мистецтв. До виступів засуджених також приєднався танцювальний колектив «Калинонька».

Рівненщина: засуджені Дубенської виправної колонії взяли участь у турнірі з міні-футболу

Особливим цей день став також для вихованців, які своїм сумлінним відношенням до праці, навчання та активною участю у громадському житті досягли умовно-дострокового звільнення. Начальник Дубенської виховної колонії Валентин Марач урочисто вручив юнакам довідки про звільнення. Двом засудженим колонії вручили паспорти громадянина України.



По завершенню заходу вихованці Дубенської ВК отримали подарунки: спортивний інвентар, солодощі та речі першої необхідності.





На правах реклами