Ми у Facebook
24.07.2015, 14:15

Рівненщина: пенсіонерка віддала шахраям більше 30 тисяч гривень

Вчора 73-річна мешканка селища Клевань Рівненського району прокинулась близько третьої години ночі від телефонного дзвінка стаціонарного телефону, який турбував її втретє. Коли взяла слухавку, невідомий чоловічий голос повідомив, що син скоїв ДТП, і якщо у неї є кошти, будуть розмовляти далі. Гроші у жінки були, вона віддала шахраям 27 тисяч гривень, 300 євро та 490 доларів США.
Шахраї зіграли надто правдиво. Спочатку говорив один чоловік. Він повідомив, що її 47-річний син у Рівному скоїв ДТП. Для впевненості передав слухавку для псевдосина, який благав нещасну про допомогу. Після цього взяв слухавку так званий слідчий і запитав у жінки про заощадження. Коли ж та підтвердила, шахрай наказав зібрати всі збереження і винести до мікроавтобусу на дорогу, з’ясувавши адресу проживання. За кілька хвилин жінка вже несла пакунок «міліціонерам». Біля бусу білого кольору стояв невідомий чоловік у темному одязі, зовні схожому на формений, та у фуражці, якому і віддала гроші.


Куди звертатись рівнянам про підозрілі предмети чи провокаторів


Пенсіонерка нічого не запідозрила, адже в неї дійсно є син, і тієї ночі він мав повернутися із відрядження у Рівне.

Лише наступного дня пенсіонерка зателефонувала невістці і сповістила, що син накоїв, однак щоб та не хвилювалася, сама все вже вирішила. Дружина приголомшливою новиною поділилася з чоловіком. Лише тоді з’ясувалося, що стареньку ошукали.

Як повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Рівненського РВ Володимир Мамай, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що сусіди теж чули телефонні дзвінки. Один з них навіть взяв слухавку, і невідомий голос повідомив про аналогічну подію. Однак чоловік не відреагував на таку звістку, та спокійно ліг спати.


Рівненщина: вежу в Антополі замінували?


Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними в таких ситуаціях і перевіряти інформацію, яку отримують, адже у постраждалої був мобільний телефон, через який вона могла дізнатися все у сина.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ