Ми у Facebook
24.07.2016, 15:00

Страви з кабачків на кожен день [РЕЦЕПТИ] [+Фото]

Кабачок - не лише корисний, а й дуже смачний продукт. Пропонуємо вам скористатися простими рецептами страв за кабачків для усієї сім'ї.
Страви з кабачків дуже смачні та ситні, особливо у поєднанні з іншими смачними інгредієнтами. Спробуйте приготувати такі страви для ваших рідних і без подяки ви не залишитеся.

1.Кабачки, запечені з цибулею і помідорами.

Інгредієнти:
2 молодих кабачки
5 великих помідор
1 велика цибулина
200 гр твердого сиру
сіль, перець, базилік.

Приготування:
Кабачки очистити і нарізати кружечками. Помідори так само кружальцями, цибулю кільцями. Форму змастити рослинною олією, викласти шар кабачків, злегка посолити, зверху цибулю і помідори. Ще трохи посолити, поперчити, посипати дрібно порізаним базиліком (якщо немає свіжого, можна використовувати сушений). Зверху трохи тертого твердого сиру і в духовку на 15-20 хв. Смачна соковита запіканка готова.



2.Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами

Інгредієнти:
5 невеликих кабачків (1,2кг)
400 гр фаршу
3 середні цибулини
2 ст.л. томатної пасти
7-8 невеликих помідор
100 г твердого сиру (можна і без нього)
4 яйця
150 г сметани
Сіль, перець, соняшникова олія

Приготування:
Цибулю обсмажити на сковороді, додати фарш, посолити, поперчити, додати томатну пасту. Кабачки натерти на крупну тертку, посолити, віджати сік. Помідори нарізати кружечками. Яйця збити зі сметаною, посолити.

Форму змастити олією, викласти половину кабачків, зверху фарш, потім знову кабачки. Викласти помідори. Залити сматанно-яєчною сумішшю, посипати тертим сиром. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.



3.Фаршировані кабачки.

Інгредієнти:
1 кг кабачків або цукіні
400 гр м'ясного фаршу
0,5 склянки рису
1 склянка сметани
150 гр твердого сиру
1 велика цибулина
2-3 зубчики часнику
зелень - кріп або петрушка
сіль, перець - за смаком

Приготування:
Кабачки вимийте і наріжте кружальцями завтовшки 2 см. Середину виріжте ножем, товщина стінки приблизно 1 см. Якщо кабачки дрібні, то можна розрізати їх уздовж, у формі човників.
Рис відварити до готовності. Ріпчасту цибулю почистити, дрібно порізати і обсмажити.
Додати у фарш рис, цибулю, подрібнений часник, сіль, перець, зелень. Цибулю можна додавати і не обсмажену, тоді її потрібно пропустити через м'ясорубку.
Фаршируємо підготовлені кабачки, викладаємо на деко. Готуємо сметанний соус. У сметану додаємо сіль, перець, часник, зелень, можна додати приправи на ваш смак. Заливаємо цим соусом кабачки. Посипаємо тертим сиром. Ставимо в духовку на 40 хвилин при температурі 200 градусів.



4. Кабачковий торт

2 молодих кабачки
4 яйця
1 склянка борошна
Сіль перець
1/2 склянки майонезу
2-3 зубчики часнику
4 помідора
зелена цибуля

Приготування:
Кабачки натерти на крупній тертці, потім злегка віджати їх, щоб видалити зайву рідину. До кабачків додати яйця, борошно, посолити і поперчити. Все змішати, щоб вийшло тісто як на оладки.
Сковороду злегка змастити олією і випікати в ній млинці. Тісто при цьому потрібно просто розмазати ложкою по сковороді, щоб млинці не вийшли дуже товстими. Має вийти п'ять млинчиків. Млинці обсмажувати з двох сторін, потім остудити.

У майонез додати пропущений через прес часник і перемішати. Помідори нарізати кружечками як можна тонше. Тепер збираємо торт. Кожен шар буде таким: млинець змастити майонезом (не дуже густо), зверху розкласти кружечки помідорів, потім знову млинець і т.д.
Верхній шар просто прикрашаємо майонезом, помідором і кільцями зеленої цибулі. Готовий торт прибрати в холодильник на півгодинки, можна їсти й відразу.



5. Кабачкова закуска.

Інгредієнти:
1 кабачок середній
2 помідора
1 морквина
130 гр твердого сиру
часник за смаком, майонез, зелень.

Приготування:
Кабачок порізати кільцями, посолити і залишити на 10 хв. Помідори порізати кільцями. З кабачків злити рідину, обваляти в борошні й обсмажити з 2х сторін до золотистої скоринки.
Моркву і сир потерти на дрібній тертці.
Змішати сир з морквою, видавити часник, перемішати з майонезом.
Обсмажені кабачки викласти на блюдо, зверху помідор і сирно-морквяний салат. Прикрасити зеленню.



Смачного!

Статті до теми:

Маринуємо кабачки по-корейськи [РЕЦЕПТ]

Готуємо оригінальне варення з кабачків [РЕЦЕПТ]

По-справжньому літнє овочеве рагу з кабачками [ВІДЕОРЕЦЕПТ]





На правах реклами