Ми у Facebook
27.07.2015, 19:30

Дерманський монастир відновлює духовні сили

Кожна православна віруюча людина завжди тягнеться до духовності, шукає підтвердження божественних істин.
Для себе вирішила, що хоча б раз у рік обовʼязково відвідуватиму Свято-Троїцький Дерманський жіночий монастир, який знаходиться в с. Дермань-2 Здолбунівського району. Цей храм - давній, він був заснований ще у 1499 році. Головна святиня – чудотворна Казанська ікона Божої Матері. Є тут і часточка мощей святого цілителя Пантелеймона.

Сім чудес Здолбунівщини

25 липня щорічно в храмі відбувається урочиста служба з нагоди свята вшанування ікони Божої Матері «Троєручиця», оригінал якої знаходиться на Афоні. Відразу, як тільки проходжу на територію монастиря крізь величезну арку, думки починають впорядковуватися, непотрібні - розчиняються, залишаються тільки найважливіші. Тому, поки у храмі йде служба та читаються молитви, теж подумки молюся та прошу допомоги в реалізації найзаповітніших бажань.



Територія монастиря гарно прибрана, на квітниках акуратно висаджені різні квіти, дуже багато троянд. Для тих, хто стомився, є лавочки, на задньому дворику – фонтан, деревʼяна альтанка, а сходи прикрашені милими ангелочками із золотими крильцями. У такому затишному місці відразу хочеться сфотографуватися. Тож роблю знімки на памʼять. Ближче до полудня сонечко сильніше припікає, хочеться пити. Тож йду по воду до «Батиєвої криниці» – старого джерела, з якого, за переказами, пив воду хан Батий у 1241 році.
А в церкві тим часом лунають дзвони, усі присутні починають збиратися на хресний хід.



Троїцькі монастирі Рівненщини

В кінці свята всіх паломників запрошують на трапезу. Привітні монахині безкоштовно пригощають присутніх смачним борщем, картоплею з оселедцями, налисниками з сиром та власною випічкою.

Доброзичливе ставлення, навколишня тиша, дивовижна краса надихає приїжджати в Дерманський монастир ще і ще.

А поїздку в святий храм можна планувати заздалегідь. Для тих, в кого немає власного транспорту, підійдуть автобусні тури, на які можна записатися за телефоном, розміщеним в оголошенні на дошці біля церковної деревʼяної крамнички поблизу «Злати Плази» у Рівному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Що рівнянам варто подивитися під час відпочинку в Одесі

У поїзді Одеса-Ковель пасажира залишили без штанів

Подорожуймо Україною: ботанічні сади

Туризм Рівненщини (Рівненщина від А до Я)





На правах реклами