Ми у Facebook
30.07.2015, 09:45

Понад 31 млн. грн. надійшло до бюджету від власників та користувачів земельних ділянок

Плата за землю є однією із складових дохідної частини місцевого бюджету. Розрахунки за неї здійснюються у вигляді земельного податку або орендної плати. Цей платіж віднесено до місцевих податків та включено до складу податку на нерухоме майно.
Цьогоріч, згідно прийнятих змін, місцеві податки встановлюються рішеннями сільських, селищних та міських рад. При цьому плата за землю є обов’язковою для встановлення місцевими радами.

На Рівненщині здаватимуть в оренду земельні ділянки

Додатково до пільг, наданих згідно із статтею 282 Податкового кодексу України, звільнено від сплати земельного податку до бюджету міста:

1) парки державної та комунальної власності, зоологічні парки;

2) дослідні господарства науково-дослідних установ і навчальних закладів сільськогосподарського профілю та професійно-технічних училищ, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

3) органи державної влади та органи місцевого самоврядування, органи прокуратури, заклади, установи та організації, військові формування, утворені відповідно до законів України, Збройні Сили України, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

4) дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форм власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів;

5) створені відповідно до закону благодійні організації, діяльність яких не передбачає одержання прибутків;

6) підприємства житлово-комунального та комунального господарства міста (згідно з додатком до рішення), крім площ будівель (споруд) або їхніх частин, що надаються в оренду або належать на праві власності іншим суб’єктам.

У Рівному затвердили порядок виділення земельних ділянок учасникам АТО

Впродовж першого півріччя 2015 року власниками та користувачами земельних ділянок, що перебувають на обліку в ДПІ у Рівному, сплачено до місцевого бюджету 29,2 млн. грн. плати за землю, це на 6,8 млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

При цьому юридичними особами перераховано 25,9 млн. грн., а фізичними особами і підприємцями – 3,3 млн. грн. Левову частку в цих надходженнях складають надходження від оренди землі – 20,7 млн.грн.

Нагадаємо рівнянам, що до 1 липня податкові органи направляють громадянам податкові повідомлення-рішення для сплати земельного податку та орендної плати за користування землею.

Сплачується податок фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, але не пізніше ніж 28 серпня 2015 року.

Що стосується юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, податкове зобов'язання з плати за землю, визначене в податковій декларації на поточний рік, сплачується платниками за місцезнаходженням земельних ділянок щомісячно, протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця.





На правах реклами