Ми у Facebook
29.07.2015, 10:15

Земельні платежі: бюджети Рівненщини отримали більше 100 мільйонів гривень

За перше півріччя 2015 року бюджети Рівненської області поповнилися на 100,2 млн грн., що на 29,9 млн грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Отримані кошти – це сукупний об’єм надходжень від оренди, продажу землі та відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

Які пільги щодо сплати земельного податку встановлено для фізичних осіб?

Найбільша частка виплат – 57,2 млн грн. (на 15 млн грн. більше, ніж торік) – це надходження від орендної плати. На другому місці – кошти від сплати суб’єктами господарювання земельного податку – 31,7 млн грн. (на 10,6 млн грн. більше показників 2014 року). Також, 11,1 млн грн. вдалось отримати від реалізації земельних ділянок несільськогосподарського призначення, що на 5,9 млн грн. перевищує минулорічні показники.

Земельний податок в запитаннях-відповідях

У порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва бюджети поповнилися на 205,3 тис. гривень.

Довідково:


З 1 січня 2013 року центральний орган виконавчої влади з питань земельних ресурсів у галузі земельних відносин та його територіальні органи передають у власність або у користування земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

Держгеокадастр відповідно до покладених на нього завдань розпоряджається землями державної власності сільськогосподарського призначення в межах, визначених Земельним кодексом України, безпосередньо або через визначені в установленому порядку його територіальні органи.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ