Ми у Facebook
31.07.2015, 19:45

На Рівненщині може знизитися вартість проїзду в маршрутках

В Україні хочуть знизити вартість проїзду на автобусах за рахунок встановлення єдиного фіксованого збору з автостанцій в 1 грн.
Зокрема, Міністерство інфраструктури оприлюднило проект наказу "Про внесення змін до Порядку регулювання діяльності автостанцій". Згідно з ним планується знизити автостанційний збір для всіх автостанцій до фіксованої суми у розмірі 1 гривні з квитка.

Скільки рівнянам коштуватиме поїздка до Києва та Львова

- Це зменшить вартість проїзду для пасажирів та суттєво підвищить рентабельність перевезень. Також це сприятиме розвитку сервісу на автостанціях, оскільки вони будуть змушені пропонувати кращі послуги і боротися за споживача, замість того, щоб збирати обов’язкову плату з кожного пасажира для наповнення свого бюджету, - зазначають в міністерстві.

В Мінінфраструктури пояснюють, що пасажири все частіше замість придбання квитків у касах автостанцій користуються можливістю одразу придбати та оформити квитки в онлайн- режимі на веб-сайті перевізника.

Автовокзал Рівне, автостанція "Чайка" Рівне: розклад руху

- Запровадження фіксованого тарифу в розмірі однієї гривні дасть можливість покривати витрати автостанції за надання послуг з друкування квитків у тих місцевостях, де пасажир не має змоги через різні обставини скористатися послугами Інтернету (сільська місцевість). Але при цьому запровадження фіксованого тарифу автостанційного збору не забороняє суб’єктам автостанційних послуг надавати їх пасажирам на ринкових умовах з відповідним рівнем і якістю, а також пропонувати інші можливі платні послуги, - пояснюють в міністерстві.

У Рівному зміниться вартість проїзду

За матеріалами прес-служби Мінінфраструктури.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ