Ми у Facebook
30.07.2015, 12:30

Рівненщина: довідку про народження дитини можна буде отримати у пологовому будинку

Про це заявив заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе під час перебування з робочим візитом Рівненщині
Під час візиту на Рівненщину заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе під час зустрічі із представниками влади, громадськістю та керівниками територіальних органів юстиції розповів про реформування Міністерства.

БІЛЬШЕ ФОТО

Так, за словами високопосадовця, вперше в історії України Міністерство добровільно відмовляється від своїх функцій.

«Наша ціль, аби громадянам стало краще та не було корупції, - розповів Гія Гецадзе. – Так, раніше в Україні в рік видавалося півтора мільйони довідок, за що людям доводилося платити хабарі. Тепер такі послуги можна отримати через електронну систему, і, не виходячи з будинку. Поки такий сервіс працює тільки в декількох областях. Я хочу, щоб батьки змогли отримати довідку про народження прямо у пологовому будинку».

У Рівне приїде заступник Міністра юстиції України

На переконання заступника Міністра, це унікальний досвід електронних послуг, котрий вдалося впровадити лише за три місяці. Наразі в Україні проводиться другий етап реформування органів юстиції – децентралізація функцій в сфері реєстрації.

«В майбутньому Мін’юст не буде нічого реєструвати. А ці функції будуть передані в регіони до приватних нотаріусів та місцевих органів самоврядування, котрі між собою конкуруватимуть. Ми створюємо систему, за якою не буде керівника. Така система буде кращою, ніж в Грузії», - зазначив заступник Міністр юстиції.

Для подальшого впровадження реформи, на переконання Гії Гецадзе, в Україні є вже підготовлені кадри – нотаріуси зі своїми офісами. Відтак в державі відразу з’явиться сім тисяч будинків юстиції. Разом з тим, паралельно місцеві органи самоврядування зроблять сервісні центри Тож люди обиратимуть, чиїми послугами скористатися – приватну чи державну. А ті кошти, які отримає місцева влада, підуть на розвиток їхньої території. Ось це і є справжня децентралізація функцій, вважає заступник Міністра юстиції.





На правах реклами