Ми у Facebook
31.07.2015, 08:15

ОДА ініціює створення рівненського Будинку юстиції

Покласти край корупції та зробити прозорими процеси реєстрації майнових прав та інших адміністративних послуг допоможе Будинок юстиції – новий обласний центр надання адміністративних послуг.
Його невдовзі планують відкрити в Рівному, у адмінбудівлі за адресою Майдан Просвіти, 2. Про це сьогодні під час робочої зустрічі говорили заступник Міністра юстиції України Гія Гецадзе та голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

БІЛЬШЕ ФОТО

Так, голова ОДА презентував високопосадовцю новий центр адмінпослуг, який планують збудувати вже до кінця цього року в Рівному. За словами Віталія Чугуннікова цей центр буде більше нагадувати грузинські «будинки юстиції», де всі процеси реєстрації та видачі документів автоматизовані та чітко регламентовані за часом.

«У 2012 році я був в Грузії та бачив як працюють ваші будинки юстиції. Для нас українців це було просто неймовірно, коли реєстрація нерухомого майна тривала близько 15 хвилин. Власне тоді в мене й виникла ідея творити такий же центр в нас в області, - розповів Віталій Чугунніков.

Презентуючи проект нового ЦНАПу, голова Рівненської ОДА зазначив, що наразі в кожному районі та місті області вже працюють схожі центри. І мешканці області, які звертаються до них залишаються задоволеними швидкістю та якістю надання послуг. Однак новий ЦНАП буде якісно відрізнятися від існуючих, адже знаходитиметься в центральній частині міста в більш просторому приміщенні та надаватиме в рази більше послуг.

У Рівне приїде заступник Міністра юстиції України

«Створені центри дуже відрізняються від того, який ми плануємо відкрити. Наприклад, Рівненський міський ЦНАП в день обслуговує лише 140 чоловік, а ми плануємо відкрити центр, який обслуговуватиме в середньому 700 чоловік. Також принциповим є й те, що з моменту відкриття цього центру ми зможемо поступово збільшити й кількість послуг. Зараз це 87 видів, а на початок року плануємо вийти на 146 видів», - розповів голова ОДА.

Віталій Чугунніков зазначив, що наразі Рівненська ОДА готова до початку реконструкції приміщення під такий центр і лише чекає виділення коштів з Фонду регіонального розвитку. Адже створення такого ЦНАПу є одним з проектів, які затвердженні Кабміном та фінансуватимуться за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку. Як тільки сума надійде в область, одразу розпочнетсья реконструкція, підкреслив голова ОДА.

«Відсутність черг та спрощення процедур надання адмінпослуг сприятиме не лише новій якості роботи влади, але й дозволить зменшити корупцію в галузі надання адмінпослуг», - переконаний Віталій Чугунніков.

В свою чергу зхаступник міністра юстиції Гія Гецадзе на високому рівні оцінив проект нового ЦНАПу та пообіцяв всіляко підтримувати цю ініціативу у столиці.





На правах реклами