Ми у Facebook
30.07.2015, 10:30

У Дубровиці - масові заворушення бурштинокопачів [+Фото]

29 липня, обслідуючи місця незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому
районі, опівдні в селі Крупове на працівників міліції напали місцеві
жителі, які палками нанесли їм тілесні ушкодження.
Двоє правоохоронців звернулися до місцевої лікарні із множинними саднами голови, тулуба та кінцівок, в одного з них зламана нога.

ВІДЕО із заворушень у Дубровиці

На допомогу колегам виїхали бійці спецпідрозділів роти міліції громадської безпеки особливого призначення, «Грифону» та Національної гвардії. Втім спецпризначенців оточили майже сотня місцевих. Один із натовпу сів за кермо автомобіля «Тойота Ленд Крузер» та поїхав прямо на правоохоронців. На вимогу міліціонерів зупинитися водій не реагував і намагався здійснити наїзд на одного з них.

]

Міліціонери прийняли рішення застосувати спецпристрій для відстрілу гумовими кулями, після чого водій заднім ходом на великій швидкості повернувся до натовпу. Доїжджаючи до Дубровицького райвідділу міліції, на спецлінію 102 о 18.30 вже повідомили про те, що майже триста агресивно налаштованих осіб заблокували роботу районного військового комісаріату.



Слідчо-оперативна група встановила, що ці ж люди перекрили проїжджу частину у центрі Дубровиці, поблизу райдержадміністрації. На розмову із населенням вийшли прокурор Микола Федорчук, тимчасово виконуючий обов’язки начальника райвідділу міліції Сергій Дворак, а голова райдержадміністрації Сергій Киркевич підтримував натовп у їх протиправних діяннях. Вони вимагали видати тих працівників міліції, які стріляли у позашляховик. Під час розмови із
місцевими чиновниками люди вели себе агресивно, шарпаючи представників
влади за одяг і лаючись нецензурною лайкою, частина з яких була у
балаклавах. Коли ж натовп пішов на правоохоронців, на підмогу працівникам
райвідділу надійшли бійці спецпідрозділів та Національної гвардії. Один із натовпу у балаклаві намагався відібрати відеокамеру у працівника міліції, покликавши із собою ще кілька осіб.



Правоохоронці застосували спецпристрої для відстрілу гумовими кулями. Під час масового заворушення четверо порушників отримали незначні тілесні ушкодження, яким була надана медична допомога.

Подробиці стрілянини у Рівному

Під час масових заворушень правоохоронці затримали десятеро осіб, яких доставили до Дубровицького райвідділу міліції. На звільнення затриманих до райвідділу підійшов натовп, організований особами, які займаються незаконним видобутком бурштину. Аби звільнити затриманих, на перемовини з правоохоронцями у райвідділ прийшов голова РДА Сергій Киркевич разом із організатором, який був причетним до побиття міліціонерів поблизу села Крупове Ігорем, в якому потерпілі правоохоронці впізнали свого кривдника. На території райвідділу голова РДА вимагав звільнити правопорушників, погрожуючи тим, що обурений натовп захопить приміщення міліції. В подальшому
працівники міліції затримали двох найбільш активних учасників та організаторів масових заворушень – 25-річного жителя Дубровиці та 43-річного
Ігоря із села Крупове.



Опівночі натовп розійшовся.

Депутати Верховної ради не легалізували видобуток бурштину на Рівненщині

- Відомості за всіма фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 345 (умисне заподіяння працівникам правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконання ними службових обов’язків), статтею 294 (масові заворушення) та частиною 3 статті 296 (хуліганство), - повідомив тимчасово
виконуючий обов’язки начальника Дубровицького РВ УМВС Сергій Дворак. – Заходи, спрямовані на виявлення та припинення фактів незаконного видобутку бурштину у північних районах, проводяться згідно з наказом УМВС області, які триватимуть і надалі.

Бурштинокопачі з Рівненщини вчинили сутичку з житомирськими конкурентами






На правах реклами