Ми у Facebook
30.07.2015, 14:15

На Рівненщині 18 швидких змагатимуться у перегонах

18 бригад швидкої допомоги з усіх районів Рівненщини змагатимуться у медичних ралі. Обласний чемпіонат проходитиме на Рівненському полігоні 31 липня.
За словами заступника головного лікаря обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олега Ушкевича, такі змагання в умовах агресії Російської Федерації дають можливість перевірити, як працюватимуть медпрацівники швидких в екстремальних умовах – коли лунають вибухи та постріли.

Так, медбригади виборюватимуть першість у шести конкурсах. Зокрема, під час завдання «Блок-пост» вони надаватимуть першу допомогу в імітованих військових умовах, «Підводне царство» - під час утоплення, а «Життєва втома» - зупинки серця. Окрім того, буде конкурс водійської майстерності. Під час змагань учасники продемонструють свою вправність із надання першої медичної допомоги.

Найкращих під час медичних ралі визначатимуть десять судів, в тому числі із столиці. Вони оберуть абсолютного переможця та у всіх номінаціях.

«Ці змагання – це не шоу, не показові виступи. Це спеціальні навчання підвищення кваліфікації працівників бригад екстреної швидкої медичної допомоги, запозичені із європейського досвіду», - зазначив головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

Загалом такі змагання Рівненщина проводить вже вдруге, перші відбулися три роки назад.

Також Андрій Бортнік запевнив, що незважаючи на змагання, цього дня швидка медична допомога працюватиме у звичному режимі.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ