Ми у Facebook
02.08.2015, 08:30

У Квасилові самовільно захоплюють землю під гаражі

Незаконне захоплення найбільш ласих земельних ділянок для будівництва на них гаражів в районі дев’ятиповерхівок стало звичною справою для окремих автолюбителів Квасилова.
Ці люди не бажають щомісяця платити кошти гаражному кооперативу, що знаходиться поряд – поблизу будинку по Молодіжній, 48. Натомість вони забудовують усе нові території, де раніше була зелена зона. Мешканці будинку побоюються, що скоро їх огородять неперервним гаражним кільцем з усіх сторін. Натомість влада селища робить вигляд, що проблеми не існує.

Чергова хвиля захоплення під гаражі землі, яка є власністю територіальної громади Квасилова, трапилася в селищі наприкінці червня цього року. Саме тоді почали з’являтися нові розмітки поблизу гаражного кооперативу. Згодом власники самозахоплених територій прийнялися заливати на їх місці фундамент. Люди, що живуть поруч, переконані, що це – перша ознака появи тут нових гаражів. Мешканка будинку по вулиці Молодіжній, 48 Марія Ярута говорить, що терпіти подібні дії найнахабніших власників авто з одного боку та бездіяльність влади – з іншого вже немає жодних сил:

У валютчика з Костополя вилучили 50 тисяч гривень

- Дуже прикро, що ніхто не думає про те, як облаштувати благоустрій східної межі селища. Натомість процвітає тенденція «хто нахабніший – той і увірвав». Нові гаражі з’являються з усіх боків регулярно. Скоро мешканцям нашого будинку світ Божий закрить з усіх сторін. Скрізь будуть лише одні гаражі! Селищний голова Дмитро Крет на законодавчому рівні нічого зробити не може, або не хоче, хоча всі прекрасно розуміють, що ділянки захоплюють з метою заробітку – далі їх продають по 100 доларів. Мешканці навколишніх будинків прекрасно розуміють, що така ситуація вже буде постійно. Головне – заборонити подальше захоплення земельних ділянок. Ми хочемо врятувати від незаконної забудови зелений трикутник, що знаходиться поблизу будинку. Тут ми висаджуємо дерева. Також представники влади обіцяють поставити при в’їзді в район багатоповерхівок постамент Божої Матері, як в сусідньому Корнині. Але усе поки так і залишається лише на словах. Єдине, що ми бачимо – це те, як цю територію захоплюють люди, які будуватимуть тут гаражі.

Марія Ярута переконана, що проблему вирішити можна. Для цього, за її словами, усі гаражі слід перенести від будинків на інше місце – за гаражний кооператив в сторону ріки Устя:

- Таке рішення влади буде вигідне усім. По-перше, в тому місці є нормальний під’їзд, адже дорога висипана щебнем. По-друге – не буде «гаражного зашморгу» для мешканців нашого будинку. І по-третє, зовнішній вигляд Квасилова не здаватиметься таким запущеним, яким він є зараз. Головне, це бажання влади вирішити цю проблему. А його, як бачимо, поки немає.

На Березнівщині відкрили меморіальну дошку воїну-афганцю



Серйозно непокоїть незаконне встановлення гаражів, які ростуть в Квасилові як гриби після дощу і голову громадської організації «Новий Квасилів» Павла Дутка:

- Земля, на якій встановлюють гаражі, є власністю територіальної громади Квасилова. Ні я, ні інші мешканці селища не давали свого дозволу цим нахабним людям захоплювати дану територію. Закон для усіх однаковий. Чому ж тоді одні автолюбителі сплачують по 50 гривень гаражному кооперативу щомісяця, а інші знищують зелені насадження поблизу дев’ятиповерхових будинків? Я та більшість інших жителів Квасилова виступаємо за створення повноцінної рекреаційної зони при в’їзді в район дев’ятиповерхівок. Тут мають рости дерева, серед яких гулятимуть батьки з дітьми. Натомість, нічого окрім гаражів ми на цьому місці не бачимо. Окреме питання, чому влада Квасилова ніяк не реагує на самовільні захоплення земельних ділянок. Селищна рада давала дозвіл на такі дії власників авто? Якщо ні – досить покривати порушників закону!

За матеріалами прес-служби громадської організації «Новий Квасилів»,
098-849-43-86

На Рівненському полігоні військовий збував зброю





На правах реклами