Ми у Facebook
04.08.2015, 09:00

10 хитрощів на допомогу господиням

Жінка - хранителька домашнього затишку та порядку. Та за постійними домашніми клопотами часто не вистачає часу на відпочинок та сімейне дозвілля. Щоб хоч якось полегшити жіночі будні, пропонуємо вам взяти на замітку кілька побутових хитрощів.
Насправді, серед жінок існує багато секретів полегшення жіночого життя. Ми ж пропонуємо кілька тих, що стосуються саме побутового сфери:

1. Шерсть домашніх улюбленців у будинку - проблема багатьох господинь. Вирішити цю проблему допоможе широкий пакувальний скотч коричневого кольору. Проведіть липкою стороною по забрудненій поверхні і ви позбудетеся не лише шерсті, а й іншого сміття.

2. Плями від цитрусових можна вивести за допомогою кип'яченого молока. Так, в ємність з гарячим молоком помістіть річ забрудненим місцем і лишіть на 20 хв. Після цього виперіть її.

3. Накипeу у електричному чайнику допоможе позбутися лимонна кислота. Налийте у чайник води до позначки max і всипте туди 1 столову ложку лимонної кислоти, все разом прокип'ятіть і лишіть на кілька хвилин. Після чого промийте чайник і насолоджуйтеся чистотою.

4. Сода - чудовий і ефективний засіб у боротьбі з брудом на кухонній плитці. Вона також допоможе замінити миючий засіб для посуду.

5. Для того, щоб у будинку збиралося менше пилу, тряпку злегка зволожте кондиціонером для прання білизни і протріть нею пил. В результаті поверхні будуть менше забруднюватися пилом.

6. Сильно забруднені кухонні поверхні гарно відчищаються нашатирним спиртом і дезінфекція при цьому гарантована. Просто потім доведеться трохи провітрити приміщення від запаху.

7. Брудне скло допоможе відчистити розрізана навпіл цибулина. Просто протріть нею місце забруднення. Запаху цибулі при цьому не чути. А щоб скляні поверхні менше забруднювалися, протирайте їх сумішшю: 30 мл води, 70 мл гліцерину і пару крапель нашатирного спирту.

8. Плями від чорнила на лінолеумі можна зачистити наждачним папером «нулівкою». Потім змастіть оброблене місце соняшниковою олією і протріть вовняною тканиною.

9. Жир з килима допоможе відмити суміш прального порошку і бензину. Залиште її на килимі на кілька годин, а потім промийте гарячою водою.

10. Сліди від цінників і наклейок можна вивести за допомогою рослинної олії. Протріть липку поверхню олією і промийте рідиною для миття посуду.

Пам'ятайте! Тяжка жіноча праця повинна чергуватися з гарним відпочинком!

Статті до теми:

20 ідей використання оцету в побуті

Топ-15 видів плям та способи їх виведення

9 способів використання перекису водню в незвичайних цілях





На правах реклами