Ми у Facebook
06.08.2015, 20:00

Чи потрібні дітям домашні улюбленці?

Багато дітей просто шаленіють, коли бачать на вулиці котика чи собачку. Та батьки часто відмовляють чадам у бажанні мати і собі маленького вихованця. Які плюси та мінуси таких заборон?
Більшість батьків проти того, щоб у будинку мешкали домашні улюбленці разом з маленькими дітьми. Причинами цього є: необхідність постійного догляду за тваринами, відсутність часу на вигулювання, неприємні запахи в приміщенні тощо. Часто причиною слугує також і алергія одного із членів сім'ї, навіть самої дитини на домашнього улюбленця. Але якщо у вас немає переконливих причин для відмови у придбанні маленького вихованця, то плюс його присутності для дитини буде величезний.

Так, стверджують, що дітям дуже корисно жити поряд з тваринами. Фахівці з'ясували, що у дітей, які живуть разом з чотириногими друзями, набагато швидше розвивається почуття відповідальності. При цьому не тільки відповідальність за тварину, але і за себе і свої дії теж. Дитина простіше проходить етапи дорослішання.

Сучасний світ з його мультфільмами, іграшками, фільмами налаштовує дитину на агресію і руйнування. Діти все частіше нападають і захищаються в грі. А домашня тварина, навпаки, вчить дитину піклуватися, любити, бути добрим і уважним до почуттів оточуючих. Почуття відповідальності є величезною цінністю. Воно саме по собі, нізвідки, не виникає, а поступово розвивається в ході дорослішання і виховання. На прикладі домашніх тварин діти вчаться бути відданими, любити безкорисливо і бути терплячими. Домашні вихованці, як справжні вихователі, допомагають вам, батькам, виростити справжню, самодостатню особистість.







Вибір за вами!

Статті до теми:

Як навчити дітей самостійності?

Готуємо дитину до школи: рекомендації психологів

Дитина і мобільний телефон: за і проти





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ