Ми у Facebook
06.08.2015, 21:15

Сливове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТИ]

Сливове вино - чудовий і натуральний напій, який згодиться як для сімейних свят, так і для гостей. Пропонуємо 5 простих і смачних рецептів приготування цього напою.
Домашнє сливове вино можна готувати як в класичному вигляді (з додаванням цукру і дріжджів), так і в різних варіаціях, використовуючи всілякі комбінації з фруктів і ягід. Рецепти таких вин зі сливи з фруктово-ягідними та ароматичними добавками не складні в приготуванні, а смак їх вражає оригінальністю.

Домашнє сливове вино за класичним рецептом

Інгредієнти:
10кг сливи
2 кг цукру
50 г дріжджів.

Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, заливаємо невеликою кількістю води і проварюємо до м'якості. Масу протираємо через сито, додаємо цукор і дріжджі, перемішуємо, викладаємо в ємність для бродіння і щільно закупорюємо пробкою з водяним затвором. Ставимо для бродіння в тепле місце. Коли процес бродіння завершиться, молоде вино зливаємо, додаємо за смаком цукор, перемішуємо і даємо постояти ще 2-3 дні. Потім вино фільтруємо і розливаємо в пляшки.

Рецепт домашнього сливового вина з корицею

Інгредієнти:
10 кг сливи
20 г кориці
4 кг цукру
3 л води.

Приготування: сливи промиваємо, видаляємо кісточки, засипаємо половиною норми цукру і залишаємо для бродіння в теплому місці на 3-5 днів.

Із цукру, води і кориці готуємо сироп, охолоджуємо його, вливаємо в сусло, щільно закриваємо кришкою з водяним затвором. Коли процес бродіння завершиться, сливове вино, приготоване в домашніх умовах, потрібно обережно злити з осаду, відфільтрувати і розлити в пляшки.

Сливово-персикове вино з ваніллю

Інгредієнти:
7 кг сливи
3 кг персиків
3 кг цукру
3 г ваніліну
4 л води.

Для приготування сливово-персикового вина з ваніллю сливи і персики промиваємо, видаляємо кісточки, розминаємо в неметалевій посуді дерев'яним товкачем. Додаємо ванілін, сироп, приготовлений з цукру і води; перекладаємо в ємність для бродіння, закриваємо кришкою з водяним затвором. Ємність ставимо в темне тепле приміщення. Після закінчення процесу бродіння готове вино зливаємо з осаду, підсолоджуємо за смаком, фільтруємо і розливаємо в пляшки.

Сливове вино з ізюмом та чорносливом

Інгредієнти:
10 кг сливи
100 г чорносливу без кісточок
200 г ізюму
3 кг цукру
вода.

Приготування: сливи перебираємо, промиваємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Чорнослив промиваємо та нарізаємо. Сливи заливаємо невеликою кількістю води, проварюємо до м'якості, протираємо через сито. У пюре додаємо родзинки, чорнослив, цукор, перемішуємо і викладаємо в ємність для бродіння. Щільно закриваємо пробкою з водяним затвором. Коли бродіння припиниться, вино зливаємо з осаду, фільтруємо і розливаємо в пляшки.

Кріплене сливове вино

Інгредієнти:
12 кг сливи
6 л горілки цукор
вода.

Приготування: сливи перебираємо промиваємо обсушуємо видаляємо кісточки. Сливи всипаємо в скляну ємність заливаємо горілкою і лишаємо в теплому місці 20 днів. Потім отриману настоянку зливаємо. Мезгу заливаємо гарячою водою, щоб вона повністю покрила масу охолоджуємо і віджимаємо. До віджатої рідини додаємо цукор у співвідношенні 1:1 перемішуємо щоб він повністю розчинився. Приготований сироп з'єднуємо з настойкою, закриваємо кришкою з водяним затвором і даємо перебродити. Готове вино зливаємо фільтруємо і розливаємо в пляшки.

Смачного!

Статті до теми:

Смачне абрикосове вино в домашніх умовах [РЕЦЕПТ]

Готуємо літній апельсиновий сік: рецепт від читачки





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ