Ми у Facebook
07.08.2015, 10:30

На Рівненщині мобілізовані проходять протитанкову підготовку

Мобілізовані військовослужбовці, які проходять військову підготовку у складі навчальних батальйонів на Рівненському загальновійськовому полігоні оперативного командування «Захід», виконують вправу обкатки танком.

Використовуючи засоби імітації, військовослужбовці набувають впевненості щодо протидії броньованим машинам у справжньому бою. Зокрема, кожен курсант навчального підрозділу з окопу повинен відпрацювати стрільбу із стрілецької зброї та відсікти піхоту противника від самохідної артилерійської установки, що наближається. Потім виконати по броньованій цілі умовний пуск протитанковою ракетою. Якщо і цього не достатньо для знешкодження ворожої техніки, то сховатися в окопі і завершити вправу, поціливши ручною кумулятивною гранатою в район двигуна.

Учасники заняття тренуються до засвоєння, адже кількість разів для виконання не обмежена.

- Ця вправа – важливий елемент індивідуальної підготовки військовослужбовців. Виконуючи обкатку танком, вони розвивають психологічну впевненість дій на полі бою під час наближення бронетехніки. Мобілізовані діють дуже рішуче, а ми їм допомагаємо рефлекторно та інтуїтивно використовувати штатну зброю в подібних ситуаціях, - наголосив керівник заняття старший лейтенант Олександр Дідусенко.

Майор Олександр Гайн, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)

Читати також:

Статус учасника бойових дій отримали 55 тис. бійців АТО

Сарненський "койот" очолив спецрозділ у зоні АТО [+ІНТЕРВ'Ю]





На правах реклами