Ми у Facebook
07.08.2015, 12:30

Рівненські фермери стажуються у корівниках у Польщі

Голова фермерського господарства «Мрія» Рівненського району та головний технолог ПСП «Україна» Здолбунівського району нещодавно повернулися з Польщі. Вони побували на фермі утримання та відгодівлі тварин «Ходечек» Влоцлавського повіту, Куявсько-Поморського воєводства, де стажувалися упродовж тижня.
Про це повідомили з прес-служби ОДА.

«Стажери переймали досвід із утримання корів голштинської породи, продуктивність яких становить понад 10 тисяч літрів молока в рік, - розповіла директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько. – Рівненські фахівці також ознайомилися із європейськими підходами у розробці раціонів годівлі худоби, роботою зоотехнічної та ветеринарної служб».

“Стажування по-рівненськи” – навчання чи лохотрон?

Тим часом це вже третя поїздка рівненських фермерів до сусідніх колег. Стажування на найкращих фермах та сільгоспвиробництвах Польщі підвищить кваліфікацію наших зоотехніків та ветеринарів, переконана Надія Переходько.

«Такий досвід сприятиме запровадженню нових технологій в годівлі та утриманні тварин, а також заходів щодо профілактики захворювань», - переконана Надія Переходько.

Фермери на Рівненщині намагаються стабілізувати ціни на молоко

Нагадаємо, стажування рівненських спеціалістів у галузі молочного скотарства в польських господарствах здійснюється згідно домовленостей із Президентом Українського бізнес-центру у місті Варшава Яном Маньковським та представниками спілки по утриманню і годівлі тварин республіки Польща. Їх було досягнуто під час Міжнародної бізнес-зустрічі із вивчення та запровадження польського досвіду в галузі тваринництва і виробництві та переробці овочів, що відбулася минулого року.





На правах реклами