Ми у Facebook
12.08.2015, 18:15

Мандрівка "Надслучанською Швейцарією" для людей з особливими потребами [+Фото]

Нещодавно відбувся сплав катамаранами по річці Случ із села Маринин до села Губків Березнівського району.
Цей активний відпочинок для людей з обмеженими можливостями традиційно організовує отець Віталій Поровчук з парафії Йова Почаївського - цього разу разом з управлінням сім'ї, молоді та спорту Рівненської ОДА (керівник - Віталій Липський).

Долучилися також молодіжна громадська організація "Крила", благодійна місія "Православне діло", обласне відділення "Тверезої України" (Сергій Одарченко), учасники "Пласту" зі Славути (Максим та Настя Караван, Валентина та Ольга Юзюк), організація "Передзвін" і агенція корпоративного дозвілля "Світовир" (Олег Гетун, Михайло Ткачук).

У сплаві взяли участь 22 людини. Вода була теплою, як парне молоко - і водночас подорож була з елементами легкого ектріму. Отака собі комфортна мандрівка з гострими відчуттями - задоволення, за яке "звичайні люди" платять серйозні гроші.

- Дуже сподобалася природа, - ділиться учасниця групи психологічної взаємної самодопомоги "Фенікс" Аеліта Кучинська. - До того ж ми спілкувалися з іншими людьми (наприклад, зустрічали катамарани з оптимістичними відпочивальниками).

- Компанія справді хороша, - говорить студент хімічного факультету КНУ ім. Т. Шевченка Денис Антонюк. - Отримав позитивний заряд на цілий рік. Неймовірно гарні краєвиди!

Учасники сплаву мали можливість порівняно екзотично провести час - спати в наметах, готувати їжу в казані на багатті, а також слухати біля вогнища пісні у виконанні талановитого молодого рівнянина, учасника "Тверезої України" Сергія Варшика. Учасники гуляли в горах і, природно, багато плавали. Особливо сподобалася усім екскурсія 700-літнім Губківським замком.

- Думаю, однозначно подіяла загальнозміцнююча й тонізуюча властивість купання, - вважає лікар-невролог Ірина Приходько, котра також взяла участь у сплаві як медик.

Усім присутнім також запам'ятався та урізноманітнив дозвілля журналіст Володимир Єремеєв - справжній творчий чоловік, який відрізнявся непередбачуваністю та креативністю.

- Я в захваті від сплаву, - каже учасниця, представник організації "Передзвін" Олена Гончарук. - І водночас розчарувало, що на берегах річки Случ так багато сміття. І ще обов'язково напишіть: досі дуже насторожує можливість того, що на "Надслучанській Швейцарії" бізнесмени хочуть побудувати ГЕС. Цього не можна допустити!

Втім, варто зауважити, що це мальовниче, дивовижно красиве місце коректніше називати "Надженевська Волинь", чи "Швейцарська Волинь", аніж широковживане традиційне "Надслучанська Швейцарія", - уточнив отець Віталій Поровчук.








На правах реклами