Ми у Facebook
13.08.2015, 12:00

У Дубно до міліції принесли тротилові шашки

Дубенчанин приніс до міліції дві тротилові шашки, аби уникнути кримінальної відповідальності
До чергової частини Дубенського міського відділу 65-річний місцевий мешканець приніс вибуховий пристрій, який він знайшов у себе вдома під час прибирання. Дві тротилові шашки марки «Ширас-М» пенсіонер зберігав понад 15 років.

На Рівненщині затримали осіб зі зброєю та боєприпасами

Як згодом з’ясувалося, чоловік не пам’ятає, де саме придбав тротил. Небезпечний предмет правоохоронці вилучили та направили на експертизу до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області.



Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Дубенського МВ УМВС Володимир Чиж повідомив, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України місцевий житель звільняється від кримінальної відповідальності. У разі виявлення бойових припасів, зброї, підозрілих предметів, пакунків, валіз, іграшок, ґаджетів тощо не варто їх рухати, піднімати, заглядати всередину. Негайно необхідно телефонувати за номером «102» та повідомляти про свою знахідку. Добровільно здана зброя звільняє від кримінальної відповідальності та дозволяє в подальшому зареєструвати засоби згідно з чинним законодавством.





На правах реклами