Ми у Facebook
13.08.2015, 14:15

Як триває адміністративна реформа на Дубенщині

Сьогодні вся країна занурена в процес реформ, однією з найвагоміших є реформа місцевого самоврядування. В громад залишилось зовсім мало часу, аби виявити свою волю та прийняти остаточні рішення.
З квітня цього року розпочались обговорення територій майбутніх громад, наступним етапом реформи є прийняття сільрадами відповідних рішень про об’єднання, що відбувається зараз в районі.
У таких сільських радах, як Сатиївська, Птицька, Вербська, Майданівська, Плосківська, депутати на сесіях вже прийняли рішення про об’єднання громад. На черзі інші сільські ради.

Попередня картина територій громад представляє об’єднання з центрами у Варковичах, Вербі, Смизі, Семидубах, Мильчі, Мирогощі, Привільному та в Дубні. Варто зазначити, що майбутнє громад залежить від активності їхніх мешканців та ініціативності сільських голів і депутатів. Важливо врахувати транспортне сполучення, економічну доцільність, історичні зв’язки та думку мешканців. Це завдання не із простих, адже часто одні переваги суперечать іншим критеріям. Втім, аби отримати широкі повноваження та додаткові кошти в бюджет, об’єднання громад є неминучим процесом.


На Дубенщині триває процес об’єднання громад


Схвалені сільськими, селищною радами проекти рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад буде надіслано в обласну державну адміністрацію для надання висновку щодо відповідності цього проекту Конституції та законам України. У разі відповідності сільські та селищна ради повинні прийняти рішення про добровільне об’єднання територіальних громад або про проведення місцевого референдуму щодо підтримки відповідного об’єднання.

Два села «повстали» проти Дубна

Після чого сільський, селищний голова територіальної громади, в якій ініційовано питання про добровільне об’єднання територіальних громад, має звернутись з поданням до обласної ради про утворення об’єднаної територіальної громади, яка протягом 30 днів розглядає подання про утворення об’єднаної територіальної громади та приймає відповідне рішення.

За матеріалами прес-служби Дубенської районної ради.





На правах реклами