Ми у Facebook
18.08.2015, 18:45

Податок на нерухоме майно поповнює місцевий бюджет

Впродовж січня-липня 2015 року до місцевого бюджету надійшло майже 3040 тис. грн. податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, платниками якого є юридичні та фізичні особи Рівного, що мають у власності житлову та нежитлову нерухомість.
Виконання прогнозних показників становить майже 137 %, понад планові призначення бюджет додаткового отримав 817,8 тис. гривень.

Все, що рівнянам варто знати про податок на нерухоме майно

Нагадаємо, податок на нерухомість з нежитлових об'єктів фізичні особи та фізичні особи – підприємці будуть сплачувати у 2016 році. Пунктом 266.1 ст. 266 Податкового кодексу України визначено, що платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

Як рівняни сплачуватимуть податок на нерухомість

На відміну від платників – фізичних осіб, платники податку – юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцезнаходженням об'єкта оподаткування декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.





На правах реклами