Ми у Facebook
18.08.2015, 19:07

Ігор Єремеєв у спогадах земляків

Яким пам'ятають на "малій батьківщині" в селі Острожець Млинівського району на Рівненщині народного депутата Ігоря Єремеєва, який помер 12 серпня? Спогадами про земляка поділилась уродженка Острожця, голова Млинівської райдержадміністрації Алла Черній, яка знала Ігоря Єремеєва з дитинства.
- Те, що в Ігоря поступово успішно вибудовувалась кар'єра і в політиці, і в бізнесі, виглядало логічним для тих, хто знав його з дитинства. Адже Ігор був лідером. Лідером у класі, школі, серед друзів. Активіст, оптиміст, життєлюб - таким він був завжди. Жодна подія в школі не обходилась без нього, а коли з'являлись якісь новинки - Ігор завжди був в епіцентрі. Перший мопед "Верховина" в селі був саме в нього, коли з'явилась мода на скейти - Ігор першим його освоїв... І так в усьому. А ціль стати депутатом Верховної Ради поставив собі ще навчаючись у рівненському "водному" університеті.

- До школи в Ігоря було особливе ставлення. І не лише тому, що будинок, де він виріс, - навпроти школи, і дитинство він провів, по суті, на шкільному подвір'ї. У шкільній бібліотеці працювала його мама, і Ігор з друзями постійно приходив їй допомагати - наприклад, посортувати літературу. І потім він ніколи не полишав школу поза увагою. На всіх зустрічах випускників робив школі гарні подарунки, причому не завжди публічно, не особливо це афішуючи. Цьогоріч було 30 років його випуску, і з ініціативи Ігоря весь його випуск подарував школі 30 подарунків, дуже гарних - проектор, комп'ютери, спортивний інвентар... І не лише школа була під його опікою, а й уся інфраструктура Острожця - дитсадок, будинок культури, дорога; багато коштів і зусиль витратив він на ремонт відділень місцевої лікарні. Вже коли я очолила район, а Ігор був народним депутатом, одне з його побажань до мене якраз стосувалось збереження Острожецької лікарні.

- Коли йшла в депутати обласної ради, спершу порадилась з рідними, а потім з Ігорем. Він сказав, що завжди варто себе пробувати в чомусь новому, і порадив використати цей шанс. Згодом не раз зверталась за порадою - до нього можна було зателефонувати в будь-який час, а якщо був зайнятий - обов'язково згодом передзвонював чи надсилав sms.

- Ось, коли мене призначили головою райдержадміністрації, Ігор привітав і написав: "Піднімай Острожець, а то мені вже самому важко", - гортає записну книжку телефону співрозмовниця. - Я відповіла, що будемо допомагати спільній малій батьківщині разом. Ігор дуже любив своє село, ніколи не цурався однокласників, друзів дитинства, односельчан. Багато людей з Острожця було працевлаштовано на його підприємствах... Хочеться вірити, що його син продовжить батькові справу і пам'ятатиме село, де народився тато.

До теми:

Єремеєв Ігор Миронович: досьє

ВІДЕО - На Рівненщині поховали народного депутата Ігоря Єремеєва





На правах реклами